Silnik: 1,8 ben
Wysłany: 2008-05-28, 05:49 1,8 ben 0-60km/h zrobil sie "mułem"
Witam zakupiłam sobie golfa bo bardzo lubię te samochody 1,8ben, kombi z 93r, Miał uszkadzaną papę wspomagania kierownicy (wycieki) do tego stopnia ze olejem był zalany pasek rozrządu, wiec pojechał na warsztat i poprosiłam o wymianę pompy i rozrządu. Okazło sie ze nie muszę całego rozrządu wymieniać bo był niedawno wymieniany ze wystarczy tylko pasek ( nie powiem byłam z tej informacji zadowolona- koszty ). Po wyjechania od mechanika auto przestało jechać to znaczy o 0-60km /h jedzie jak muł, nie zbiera sie nie da sie przyspieszyć itd, powyżej 60km/h nagle dostaje kopa i zaczyna normalnie jechać.
Proszę o podpowiedz bo nacieszyłam sie tydzień autkiem a dziś jestem załamana ((
ja również miałem taki problem ze mulił wyciąłem katalizator i myślałem że to jego wina i tak się bujałem aż nie dawno wymieniłem filtr paliwa- autko jeździ jak głupie od samego dołu ma kopa jak cholera . filtr paliwa w moim golfiku był nie wymieniany od nowości(u siebie wymienialiście filtr paliwa, albo wasz poprzednik???) . był w nim taki syf jak by ktoś smoły nalał. Zobaczcie filtr paliwa, koszt nie wielki.
Pozdro
koledzy i koleżanki, takie figle jakie opisała Pani na wstępie to często płata moduł zapłonu,taki czarny niewielki dysk, przez kórego awaria powoduje albo niemożnośc uruchomienia auta (brak iskry) lub też rozpędzenie auta do pewnej prędkości i dalej ani rusz...
Miałem podobny problem z moim VW, rozpędzał się do 80 km/h i dalej koniec, jakby miał elektroniczny ogranicznik prędkości
Po wymianie modułu wszystko wróciło do normy.
pzdr.