Wysłany: 2012-01-30, 10:08 1.4 ABD 94' swap do mk1
Witam!
Włożyłem taki silnik do mojego mk1 i w związku z tym mam pare pytań odnośnie podłączenia kilku rzeczy:
-Jak ponumerownae na rysunku, co się tam podłacza? Z nr 3 szło coś chyba do puszki filtra powietrza. Ja jednak musiałem założyć stożek bo oryginalna puszka mi się nie zmieściła... Więc co z tym zrobić ?
Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi!
Ostatnio zmieniony przez Kociemb 2012-01-30, 12:09, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 136 razy Wiek: 31 Dołączył: 25 Lut 2008 Posty: 3163 Skąd: ELE Łęczyca
Wysłany: 2012-01-30, 11:19
"2" podłączasz do końcówki "3" znajdującej się z prawej strony
"3" z lewej strony trzeba podłączyć do puszki filtra, a dokładniej do termostatu, który podnosi klapkę "ciepłe/zimne powietrze do silnika". W przypadku stożka zaślepić.
"1" podłączasz do zaworka pochłaniacza par paliwa, który w MK3 umieszczony jest przy błotniku od strony pasażera
_________________ REGULAMIN FORUM
Potrzebny nr części z ETKA? - PW ( podać rocznik i model silnika ) - w wolnej chwili pomogę
czyli tak jak napisałeś wcześniej z pochłaniacza do zaworka i do wtrysku (nr na mojej fotce).
I teraz pozostaje mi druga rurka która wychodzi z pochłaniacza - ta cieńsza... gdzie ona idzie ? Wiem że w okolice baku ale do czego tam jest podłączona...