witam mama pytanie posiadam wzmacniacz 4 kanałowy na kanał mam 75 rms
mam pod niego podłączony tylko subwoofer i pytanie mam takie czy da rade jakoś połączyć wszystkie kanały tak jakby w jeden żeby wykorzystać cała moc wzmacniacza na subwoofer
próbowałem na każdy podłączać jak podłączyłem na 1 kałana i 4 to tuba grała jak na jednym kanale. wzmacniacz mam INTERCONTI QA-5740 a tubę blaupunkta 250w
Silnik: TDI AFN ++ Pomógł: 32 razy Wiek: 27 Dołączył: 15 Mar 2008 Posty: 1401 Skąd: Lidzbark Warmiński
Wysłany: 2011-12-28, 19:18
Tym wzmakiem szału nie zrobisz, jezeli masz na kanał 50w to nawet po mostku nie ogarniesz w pełni głosnika który ma 250w mowa oczywiście o jednostkach w RMS. Aby taki głośnik zagrał w pełni swoich sił wzmak musiał by miec co najmniej takas sama moc a nawet i weksza aby kontrolowal głosnik. a co do zdjęć które podesłalswatu, sa jaknajbardziej poprawne i nie zrobisz inaczej mostku.
_________________ Zapraszam do obejrzenia mojego "ARL"-a;-)
JVC cs-hx6945(do montarzu są) i mam zamontowane głośniki sony xs-f1336se x plod a radio JVC kd-r35 4x50w co do tego? jaki mocny wzmacniacz do tych jvc musiałby być żeby wmiare dobrze grały
to czyli wzmacniacz 400w wystaczy na te jvc 360w? pytam bo mam uzywke z kablami wszystkimi. i co do podłaczenia to jeszcze bede pytać się co i jak bo chciałbym żeby przez włącznik działał a nie stale