Silnik: vr6 Pomógł: 7 razy Wiek: 30 Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 588 Skąd: Nowy Staw City :D
Wysłany: 2008-07-15, 21:30
pawelek03576 napisał/a:
zasilanie radia masz na dwóch kablach żółty i czerwony wystarczy je połączyć razem i po sprawie
czasam jest tak ze zasilanie jest odcinane przez kluczyk nie tylko sam przewód sygnałowy wiec nic to nie da ale możesz sprawdzić czy po wyciągnięciu kluczyka jest 12v na czerwonym kablu na kostce
Koledzy! Uwaga na te zmiany! W ŻADNYM WYPADKU NIE MOŻNA łączyć fabrycznego kabelka czerwono-białego z fabrycznym brązowo-czerwonym!
Aby radio szło cały czas można wyjąć z gniazda fabrycznego cienki kabelek brązowo-czerwony, zaizolować i w jego miejsce wstawić do kostki kawałek połączony do grubszego czerwono-białego. Kabel z taką końcówką uzyskamy z kostki przejściowej do radioodbiorników.
Ale przypominam: opisane przewody NIE MOGĄ się dotykać a łączenie żółtego z czerwonym bez tej operacji to właśnie spowoduje.
↓Tak można również!
Ostatnio zmieniony przez Zico63 2008-07-15, 21:54, w całości zmieniany 3 razy
Silnik: 1,8 GL AAM+LPG Pomógł: 36 razy Wiek: 27 Dołączył: 07 Maj 2008 Posty: 700 Skąd: wójcice
Wysłany: 2008-07-15, 22:19
Zico63 nie mam zamiaru podważać twojej wiedzy i umiejętności ale ja u siebie właśnie tak żrobiłem i jest ok żadne kable sie nie palą i u mnie chyba nie ma położenia ACC bo zasilanie radia mam z jednego kabla ( czewonego )
Jedno nie wyklucza drugiego: jeśli zrobiłeś to tak by się nie dotykały tamte fabryczne to ok. (najłatwiej dać przejściówkę i można łączyć jak nam potrzeba).
Ja powiem w ten sposób: elektryk mi montował radyjko i łączył z tyłu jakieś kabelki kolorów nie pamiętam i jak kluczyk się wyjeło grało bez problemu ale stwierdził że powinno być lepiej jak samo będzie się wyłanczało po wyjęciu i z powrotem jakieś kabelki przełonczył, wiem że to nie rozwiązuje problemu, ale chciałem podkreślic że jest to możliwe