Wysłany: 2010-07-07, 12:09 Sony kasujące się ustawienia
witam
Kupiłem ostatnio nowe radio Sony.Wszystko działa bardzo dobrze oprócz tego że kiedy wyjmę kluczyki ze stacyjki to kasują się jego ustawienia(stacje radiowe,zegar itd) W oryginalnym radiu VW Beta wszystko było dobrze tzn.działo ono bez kluczyka i nie gubiło ustawień.Czytałem na tym forum już kilka postów na ten temat że taki problem to jednak jest standard.Natomiast nie rozumiem jakie kabelki mam zamienić ze sobą? w miejsce czerwonego wsunąć żółty przy radiu i odwrotnie i to ma pomóc?błagam o pomoc bo jest to cholernie irytujące kiedy muszę ciągle ustawiać od nowa wszystko
Silnik: 1.4 ABD Pomógł: 6 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 233 Skąd: FNW Nowa Sól
Wysłany: 2010-07-07, 13:27
Czyli zasilanie radia masz prawidłowo po stacyjce, tylko nie masz podtrzymania pamięci, podłącz od radyjka żółty kabel na zasilanie 12V, gdzie masz stale prąd bez względu na pozycję kluczyka a czerwony na zasilanie poprzez stacyjkę
Bierzesz instrukcję od radia, i patrzysz który kabelek w nim odpowiada za zasilanie stałe, a który za podtrzymanie pamięci.
Do podtrzymania podpinasz żółty, a do zasilania czerwony, i wszystko powinno być OK.
Nie jestem może specjalistą od tego, ale bazując na tym co wiem, jest to najlogiczniejsza odpowiedź jaka przychodzi mi do głowy.