Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 104 razy Wiek: 28 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4856 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2010-07-21, 12:27
_Anioł_ napisał/a:
wow 2x 25cm?
Przecież ta półeczka sie załamie biedna hehe nie nie to wole jajeczka,
mylisz sie ludzie takie cuda potrafią ładowac w tylna polke ze szok.
U mnie jezdzi taka 3 i kiedys zajrzałem przez tylnia szybe i miał 2x 30cm głosniki w plce i po bokach 2 owalne JBL.
Fakt połka musiał by wtedy byc z Mdf-u.
Jak masz mozliwosc sprawdzenia takiego suba pod fotelem to posluchaj jak gra i wtedy zadecydujesz.
ja jednak obstawiał bym za porzadna skrzynia z głosnikiem min 30cm
Silnik: 1.9 TDI 1Z 90km
Wysłany: 2010-07-21, 12:33
wszystko przemyśle i rozpatrze
Dzięki za wszystkie podpowiedzi
musze sobie "wyrwac" miejsce w bagażniku na tak askrzynie z głosnikiem 30cm, bo to mało miejsca nie zajmuje a bagażnik potrzebny.
A teraz dochodzi opcja z porzadnym przodem... też do przemyślenia. Njagorsze jest to ze nie mam u kogo posłuchać jakie efekty daje dobry przód
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 104 razy Wiek: 28 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 4856 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2010-07-21, 12:36
to ze łośnik ma 30cm nie oznacza wcale ze duzo miejsca zajmuje sa teraz płaskie głosniki.
A dobry przod czyli dobry zestaw i wytlumienie tez moze dac całkiem dobry bass.
Podjedź do Michała http://audiomanufaktura.pl/kontakt/ i myślę że po tej wizycie przejdzie ci ochota na jajeczka w półce, będziesz miał możliwość odsłuchu sprzętu u siebie w aucie.
Ta skrzynka we wnękę bagażnika to dobre rozwiązanie, jeśli chodzi o wykorzystanie przestrzeni bagażowej, odpowiednio dobrany głośnik i wzmacniacz jest w stanie zdziałać cuda...
Jest wiele niedrogich głośników dobrze grających w takich obudowach, m.in RE-Audio Re-8, JBL GTO 804, u-Dimension EL-S104