Witam,
jestem na "wakacjach" w Anglii i w wolnej chwili przeglądałem sobie eBay'a, a od dluższego czasu myślałem już o zmianie "murzyna od basu" i wychodzi na to, że tu mnie wyniesie sprzęcik taniej, wiec dlaczego by nie
na chwile obecna w golfinie jezdzi wzmak magnata ultra4000, zasila z przodu u-Dimension EL-6 Comp i na mostku skrzynie jensen rs300.
plany mam takie zostawic wzmacniacz pod przednie glosniki i kupic nowa skrzynie basowa oraz drugi wzmacniacz pod suba.
jaki sub i jaki wzmacniacz polecacie?? (poproszę linki)
budżet jakies 1100 zl
muzyka: w sumie wszystko ale glownie hh,trance, house itd
_________________ Masz chwile:>? Zobacz moje MK3 :
tutaj lista znaleziona przeze mnie w necie o markach którymi można by było się zainteresowć. Pare pozycji bym wyrzucił typu pioneer no i re audio dał wyżej. ale w miarę wiernie powinna odzwierciedlić dobre marki
ja bym rowniez prosil o pomoc w dobraniu wzmaka mianowicie sytuacja wyglada tak, że posiadam radio JVC KD-R303 i glosniki w podszybiu Blaupunkt GTx 402 Mystic Series (30 W RMS, 140 W MAX) oraz z tylu na polce Blaupunkt GTx 693 Mystic Series (55W RMS, 260W MAx ) i chodzi o to ze jak graja wszystkie 4 jest slaby efekt.... nawet bardzo jedynie jak graja tylko dwa lewe lub dwa prawa ( któraś strona ) to gra ladnie. wnioskuje ze radio "nie wyrabia" jak jest glosniej, wiec potzrebny bedzie jakis wzmacniacz. tuby basowej nrazie nie planuje montowac, chcialbym zeby wszystkie 4 glosniki ladnie graly i stad prosba o porade, jaki wzmacniacz byscie polecili??
oraz druga kwestia, czy bede mogl podlaczyc tylko tyle glosniki pod wzmacniacz a przednie pod radio czy lepiej wszystkie do wzmaka?
pozdrawiam
musze sprawdzic jak gra sam przod, a w tej kostce co są podlaczone kable od glosnikow co jest w radiu, mozna sam przod jakos zmostkowac zeby ewentualnie w przypadku slabej jakosci dzwieku polepszyc wspomniany dzwiek??
a kwota to raczej nieduża, okolo 200zl, o ile w ogole dostane jakis za taka kwote.
[ Dodano: 2010-09-01, 17:19 ]
sytuacja sie wyklarowala w miare... nie potrzebny wzmacniacz problem rozwiazlem nastepujaco: w radiu w kostce od glosnikow jest 8 kabelkow, 4 z + i 4 z -, wystarczylo podpiac kabel + od glosnika do + w kostce oraz kabel z minus od glosnika do minusa w kostce itd z reszta kabli. niby banalne ale niedużo potrzeba zeby polaczyc kabel + od glosnika do minusa w kostce i odwrotnie... efekt jest super, przedtem tylko jedna strona musiala grac zeby byl ladny dzwiek i bas, teraz graja wszystkie 4 glosniki z jeszcze lepszym efektem niz przedtem.
Reasumujac... jak stwierdzisz ze glosniki slabo graja, zanim kupisz wzmacniacz, SPRAWDZ kable!!
pozdrawiam