Silnik: 1,4 KAT
Wysłany: 2007-08-16, 07:27 Rozkodowanie Radia
Witam
Mam fabryczne radio w moim golfie i niedawno to radio się zresetowało. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak je rozkodować. Mam kod ale nie wiem gdzie go wprowadzić. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję.
Silnik: 1.6 101KM Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sie 2007 Posty: 91 Skąd: Goleniów
Wysłany: 2007-08-16, 11:05
Zależy jaki model masz radia, ale jeżeli po włączeniu radia widać napis SAFE, a po krótkim czasie nie pojawia się liczba 1000 na lcd to należy nacisnąć i przytrzymać klawisze TP i TA po czym klawiszami 1-4 wprowadzić kod. Klawiszem 1 ustawia się pierwszą cyfrę, klawiszem 2 drugą itd. Wprowadzenie kodu potwierdzić ponownym przytrzymaniem klawiszy TP i TA
witam. mam problem bo wpisałam 3 razy błędnie kod i teraz SAFE mi miga(nie tak jak każdemu wyskakuje SAFE 2) wiec podejrzewam ,że radio zablokowało się na amen. zostawiłam go włączone na godzinkę i nic nadal miga i nie mogę wklepać kodu który WKOńCU znalazłam w książce
Proszę o pomoc co mam robić
Silnik: 1.6 101KM Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Sie 2007 Posty: 91 Skąd: Goleniów
Wysłany: 2007-08-27, 14:25
Popytaj w u siebie gdzie radia rozkodowują. U mnie za 50zł robią tak że już nigdy się napis SAFE nie pokazuje. Mi to jednak nie potrzebne bo mam oryginalny kod
Popytaj w u siebie gdzie radia rozkodowują. U mnie za 50zł robią tak że już nigdy się napis SAFE nie pokazuje. Mi to jednak nie potrzebne bo mam oryginalny kod
To mnie oświeciłeś wiem o tym, ale jestem uparta kobitą i najpierw sprobuję sama to zrobić jak już stracę nerwy to wybiorę Twoją propozycję
Już tyle się naczytałam na ten temat ,że mogę korepetycji udzielać o rozkodowywaniu:) potrzebuję tylko generatora kodów Natomiast akumulator nie ma tu nic do rzeczy. Już narobił szumu jak się go odłączyło raz
Cześć. Mam problem 3 razy wpisałam kod oczywiście zły. Teraz pisze SAFE 2 i nie wiem czy jeszcze jakoś mogę go uratować od fachowca. Chcę go bowiem zrobić sama. Proszę o pomoc.
Silnik: 1.9 TDI GL (1Z) Pomógł: 11 razy Wiek: 30 Dołączył: 10 Lip 2008 Posty: 953 Skąd: Świecie
Wysłany: 2008-08-12, 11:02
Kurde u mnie też wyswietla sie SAFE 2, i tak jak radzili w innych tematach, zostawilem radio włączone na 2 godziny i powinno zmienic sie na SAFE, ale nic sie nie dzieje - wciąż jest SAFE 2
I co teraz?
Pomożecie???????????????
Może wyciągnąc je i odłączy wszystkie przewody?
Jeszcze raz się wtedy zresetuje?