Silnik: Bora 2.3 Pomógł: 4 razy Wiek: 24 Dołączył: 12 Paź 2007 Posty: 578 Skąd: brać na mody
Wysłany: 2007-10-12, 13:38
Cześć.
Wczoraj kupiłem mój pierwszy samochód... Golfa III w którym mam właśnie problem z radiem Instrukcja jest po niemiecku i nie mogę znaleźć kodu. Radio to BETA 4. Może ktoś wie na której stronie znaleźć kod w książeczce do radia lub może mi jakoś pomóc? Linki do generatorów już nie działają
Czy ono jest kodowane? Zawsze do kodowania były TA i TP, jeśli jest kodowane to trafiaj różne kombinacje DWÓCH klawiszy tak, by po sekundzie trzymania wyskoczyło "1000".
Czy ono jest kodowane? Zawsze do kodowania były TA i TP, jeśli jest kodowane to trafiaj różne kombinacje DWÓCH klawiszy tak, by po sekundzie trzymania wyskoczyło "1000".
A czy na tej przykladowej aukcji, ktora podalem, na zdjeciu (moze fakt slabo wyrazne) widzisz gdziekolwiek te przyciski? To radio, o ktorym ja mowie to nowsza generacja, z mk4, Ty natomiast piszesz o alphah z mk3, a z tymi nie mam problemow )
Ale juz rozwiazalem problem, po wpisaniu kodu wciskamy na 5 s. przycisk >. (przycisk "w prawo" wyszukiwania stacji).
Najmocniej przepraszam! Ale nie pisałem wciskaj TA i TP, tylko by kombinować przyciskanie dwóch (bo tak było w "3") przycisków, na zdjęciu doskonale widać, że nie ma TP, TA.
W każdym razie cieszę się, że radio gra!!!
Witam, mam pytanie poniewaz mam radio z vw bora orginalne vw beta V i potrzebuje kodu do niego lecz niewiem czy jest potrzebny kod bo niemusialem nigdy go wpisywac choc samochód stal bez akumulatora 6 godzin czy moze byc cos takiego ze te radio jest bez kodu jezeli samochód stal bez akumulatora 6 godzin ?? prosze o odbpowiedz poniewaz kupilem nowe radio a te wymontowalem i chce go spowrotem zamontowac bo te nowe sie popsulo!!!!
bo wlasnie sie dowiedzialem od kumpla ze jezeli sie wlozy te radio do lodówki to kod powinien sie wyzerowac czyli tylko 0000 trzeba bedzie jakos zatwierdzic a tak w ogóle to narazie niemam go gdzie podłaczyc bo jutro jedziemy po zepsute te co dalismy do reklamacji a niepoczebnie bede znów przerabiac koncówki
[ Dodano: 2008-06-23, 08:45 ]
bo jest cos takiego ze za niedługo kupuje skutera i chcialbym te radio sobie zamontować tak bym mógł sobie muze właczyc słyszalem ze tak sie da !! mój kumpel wyprubowal i jemu dziala ten sprzent tylko on niemial radia na kod a ja mam wiec klapa z tebo chyba bedzie bo w tym radiu od 7 lat zaden niegrzebal tylko ostatno je wymienilem
No moja Beta IV została zmrożona (przymarzła nawet do półki w zamrażarce i nic). W zasadzie Bety nie da się rozkodować bez ingerencji w środku, po numerze (patrz post na poprzedniej stronie, ale mnie pomogli tam:
http://forum.eserviceinfo...c38da4018db52d6
Poczekałem i z samego numeru radyjka ktoś życzliwy, nawet nie wiem kto, pomógł...
Nie odpowiadałem bo szukałem. Wynik jest marny: dla Beta IV mają kodów "od groma" - co kto zapyta to jest odpowiedź a dla Beta V - nic! Pytało już kilku innych kolegów i ich posty pozostają nadal bez odpowiedzi. Przez weekend popatrzę jescze tu i tam...
Pozdrowiam!