Witam od pewnego czasu zmagam sie z nastepnujacym problemem: co pewnien czas wylaczalo mi tube w bagazniku (skrzynie basową) i niema basy. Najpierw przerywała, pozniej raz działała a raz niee. Dzisiaj juz w ogole nie chciala dzialac. Poszedlem po kablach i wszystko do wzmacniacza jest dobrze, poniewaz swieci lampka zielona "power". Ma ktos jakis pomysl co tu wyczynic z tym? Dodam ze mam przleacznik ktory odcina prad od radia i gdy go wlanczam to jest jedno czasnięcie i cisza. Wlaczalem bez przelacznika, wymienialem je i bez efektu.
Silnik: było AEA, 2E A JEST ADY Pomógł: 2 razy Wiek: 20 Dołączył: 28 Kwi 2011 Posty: 369 Skąd: ŁdZ
Wysłany: 2011-12-05, 19:53
A sprawdzałes tube na innym wzmaku;> i w druga strone? cos mi to wyglada na koncówke mocy, ale niejestem pewny, bo dziwne jest to ze Ci cyka jak właczysz. Niech moze sie ktos wypowie co bardzoiej w tym siedzi. Ale ja bym zacozł od sprawdzenia tuby i wzmaka
Wysłany: 2011-12-05, 19:55 Re: Problem ze skrzynia
ares101 napisał/a:
Poszedlem po kablach i wszystko do wzmacniacza jest dobrze, poniewaz swieci lampka zielona "power".
Do wzmaka wszystko ładnie , a patrzałeś czy przy tubie wszystko łączy ? kolega miał kiedyś taką sytuacje z subem najpierw mu przerywało , potem zupełnie przestało grać. Tak samo poleciał po wszystkich kablach do wzmaka itd wszystko było dobre ale jednak nie grało . Okazało się , że był przełamany jeden kabel ktróry wchodzi do Suba . Więc sprawdź sobie tamte styki przy Tubie. I sprawdź sobie kabel chinch co jest podłączony do radia który idzie do wzmaka , bo też może być przyczyną . Gdy włączycz robi ci takie stuk tzn. ze wmak prąd dostaje ale może nie dostawać sygnału z radia a za to odpowiedzialny jest chinch.