logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem ze skrzynia
Autor Wiadomość
ares101 
AreS

Silnik: 1.6 PB+LPG
Wysłany: 2011-12-05, 17:42   Problem ze skrzynia

Witam od pewnego czasu zmagam sie z nastepnujacym problemem: co pewnien czas wylaczalo mi tube w bagazniku (skrzynie basową) i niema basy. Najpierw przerywała, pozniej raz działała a raz niee. Dzisiaj juz w ogole nie chciala dzialac. Poszedlem po kablach i wszystko do wzmacniacza jest dobrze, poniewaz swieci lampka zielona "power". Ma ktos jakis pomysl co tu wyczynic z tym? Dodam ze mam przleacznik ktory odcina prad od radia i gdy go wlanczam to jest jedno czasnięcie i cisza. Wlaczalem bez przelacznika, wymienialem je i bez efektu.

KillerBlack 

Silnik: było AEA, 2E A JEST ADY
Wysłany: 2011-12-05, 19:53   

A sprawdzałes tube na innym wzmaku;> i w druga strone? cos mi to wyglada na koncówke mocy, ale niejestem pewny, bo dziwne jest to ze Ci cyka jak właczysz. Niech moze sie ktos wypowie co bardzoiej w tym siedzi. Ale ja bym zacozł od sprawdzenia tuby i wzmaka
Obecne MK III http://www.golf3.pl/topic...0159.htm#345301
Moje byłe Padło:P http://www.golf3.pl/topic...ghlight=#328951

RiNcU 

Silnik: 1.9 Diesel
Wysłany: 2011-12-05, 19:55   Re: Problem ze skrzynia

ares101 napisał/a:
Poszedlem po kablach i wszystko do wzmacniacza jest dobrze, poniewaz swieci lampka zielona "power".

Do wzmaka wszystko ładnie , a patrzałeś czy przy tubie wszystko łączy ? kolega miał kiedyś taką sytuacje z subem najpierw mu przerywało , potem zupełnie przestało grać. Tak samo poleciał po wszystkich kablach do wzmaka itd wszystko było dobre ale jednak nie grało . Okazało się , że był przełamany jeden kabel ktróry wchodzi do Suba . Więc sprawdź sobie tamte styki przy Tubie. I sprawdź sobie kabel chinch co jest podłączony do radia który idzie do wzmaka , bo też może być przyczyną . Gdy włączycz robi ci takie stuk tzn. ze wmak prąd dostaje ale może nie dostawać sygnału z radia a za to odpowiedzialny jest chinch.

Pozdro ;-)

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu