Posiadam antenę seryjnej produkcji umieszczoną na dachu mojego auta, pomimo tego mam problem z odbiorem stacji radiowych (straszne szumy i niewielka ilosc stacji jest automatycznie wyszukiwana przez radio) model radia - PIONEER DEH-2900. Wczesniej posiadałem seryjne radio vw ale problem z radiem był ten sam..
z góry dziekuje za pomoc.
pozdrawiam!
_________________ Boże chroń Mnie,przed Demonami w mundurach o niebieskim kolorze..
znczy sie problem z antena;/...mozliwe ze gdzies jest kabel przerwany i nawet o tym nie wiesz;/...odlacz antene i sprawdz ile wyszuka ci stacji bez anteny...jak bedzie to samo to znaczy ze antena wogole jest zwalona albo kabel totalnie przerwany...
_________________ ***************************** VW GOLF MK3 by STINGER
kolega kamilecki ma racje radio nie będzie smigać beż tego separatora
a skoro fabryczne radio też kiepsko odbierało to masz przerwe na kablu lub popsuł ci się wzmacniacz w antenie czasem się rozszczelnia i zalewa go woda jest jeszcze możliwe że ukręciłeś bat anteny np przez doczepianie balonów do niego fajnie to wygląda jak jedziesz w kolumnie weselnej ale potem takie żeczy się zdarzają
jeżeli Antena ORYGINALNA to albo radio ma wyjście napięcia stałego zasilającego wzmacniacz wbudowany w stopkę anteny, albo jest gdzieś za radiem w przewód wpięte zasilanie poprzez separator.
w przypadku anteny NIEORYGINALNEJ niema potrzeby stosowania żadnych zasilań ponieważ niema ona wzmacniacza a radio gra na niej Bardzo ładnie. jej koszt to od 15 - 30zł