Silnik: 1.9tdi 1z Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 309 Skąd: somewhere
Wysłany: 2008-07-03, 08:40 problem z cd
witam
mam taki problem z moim radyjkiem że płytka zarywa. nagrywam nową płytkę mp3 zero rys czyściutka wkładam do radia i gra ale tak przerywa tak jakby nie mogło odczytać czy coś.. co na to poradzicie??
są specjalne plytki czyszczące, mam takie dwie, maja przyklejone male włoski któte czyszczą laser, zabieg trwa jakies 3 min, i powiem ze czasem pomaga, co prawda w samochodzie jeszcze nie uzywalem, ale nie jedno CD czy DVD juz czysciłem
jak rozbierzesz radio to zobaczysz takie szkiełko...http://allegro.pl/item392621824_laser_cd_dvd_sf_hd62.html coś takiego...(to jest cały mechanizm ale u siebie będziesz miał coś podobne ) wyczyść i spróbuj jak będzie chodzić...ew możesz mu zwiększyć czułość ale nie wiem czy jest u ciebie potencjometr do tego (powinien być) ale to już musisz robić ostrożnie by go całkiem nie uszkodzić