zrobiłem sobie skrzynie 21 litrów pod JL Audio 10w0-4 - wg wymiarów z instrukcji JL'a.. koszt ok 70 zł, z tym że miałem płyty wiórowe musiałem tylko je dociąć, ale miałem pare razy w reku wyżynarke efekt:
jak tylko naładuje baterie do aparatu to zrobie lepsze fotki ładnie uszczelniona częsciowo wygłuszona (resza wygłuszenia po odsłuchu)
pokazuje to dlatego, że chcieć to móc- nie trzeba kupować gotowych rozwiązań.. DoItYourself daje dużo radości i satyfakcji a zaczeło sie tak:
teraz co powiedział na to program WinISD Pro:
przy nominalnej mocy 125W amplituda wahań membrany bedzie kształtować sie tak:
ale to tylko suche dane- jutro bedzie mi chyba dane przetestować sprzęt to sie podziele spostrzeżeniami
[ Dodano: 2008-04-06, 17:06 ]
test jednak we wtorek
Ostatnio zmieniony przez valenti.no 2008-05-24, 18:03, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 2.0 8v Pomógł: 18 razy Wiek: 27 Dołączył: 16 Mar 2008 Posty: 387 Skąd: Toruń
Wysłany: 2008-04-09, 09:07
wszystko już dopiete na ostatni guzik i jest poprostu idealnie powiem szczerze ze do tej pory ZADNA "gotowa" kupiona skrzynia z która sie spotkałem nie była tak wykończona, dogłuszona itp... Gorąco polecam takie samodzielne rozwiazanie problemu- to naprawde nie jest takie trudne
Silnik: 2.0 8v Pomógł: 18 razy Wiek: 27 Dołączył: 16 Mar 2008 Posty: 387 Skąd: Toruń
Wysłany: 2008-05-25, 13:33
ano mogłem, ale lepiej mi było wyliczyć taką i łatwiej sie uszczelniało.. ale tak za głośnikiem mam gasnice i trojkąt ostrzegawczy.. olej i inne szpargały poszły pod lub za zabudowe we wszystkie zakamarki
Silnik: 1.6 kat / 1.8 GL Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 12 Kwi 2008 Posty: 138 Skąd: Gołańcz
Wysłany: 2008-05-25, 15:22
hehe no racja, w poprzednim aucie tez wszysko pochowalem za skrzynke, a te boczki sa jakos przymocowane i czy jak chcesz wyciagnac zapas to nie przeszkadzaja?????
Wysłany: 2008-05-25, 15:32
to wszystko jest na "wcisk"(ale pasuje idealnie i poczas jazdy nic nie lata, nie stuka itd.) wystarczy wyjąć głośnik, zdjąć podłoge i odchylic "boczki" wszystko trwa mniej niż minute włożenie na miejsce tak samo wiec fajne rozwiązanie i naprawde nieźle wygląda.. jak ktoś sie skusi na coś takiego to służe radą
[ Dodano: 2008-05-25, 16:36 ]
Szymon_Lodz napisał/a:
a czym wygluszyles skrzynie i skad wiedziales jakie ma miec wymiary??
wygłuszałem watą zwykłą watą- ilość zależy od głośnika- zazwyczaj na słuch sie wygłusza wymiary akurat wziałem ze strony JL Audio, ale mozna obliczać samemu, do tego radze skorzystać z programu WinISD- bardzo przydatny- w internecie pełno opisów tego programu- co jakie parametry znaczą, na co zwracać uwagę itd itp..
Silnik: 1.6 LPG europa
Wiek: 23 Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 128 Skąd: male miasto
Wysłany: 2008-05-28, 15:36
Witam dawno mnie tu nie bylo
No to pojade
Cytat:
wystarczy wyjąć głośnik, zdjąć podłoge i odchylic "boczki" wszystko trwa mniej niż minute
moim zdaniem to troche lipa
bo hmm mogles najpierw cala podloge zamotnowac a potem na to boczki i nie musial bys wszystkiego wywalac tylko bys boczki i glosnik wyjal i podloga by mogla zostac:D
No ale ogolnie to wielki PLUS za samo wykonanie checi i ukazanie tego
Napewno nastepna robotka bedzie juz dokladniejsza i bardziej przemyslana moglbys tez zamiescic fotki o ile masz samych podlog bez obicia
rowniez i fotki samego stelazu na podloge jak to wykonales