Wysłany: 2008-08-05, 20:20 Które radio wybrać? Wasze za i przeciw
Nadeszła pora na wymiane sprzętu grającego, zaczynam od radyjka, w następnej kolejności bedzie wzmacniacz + głośniki i subwoofer.
Nie moge się zdecydować które z tych dwóch wybrać....
Zalety dla nich:
Pionek: ładnie wygląda (dość nowoczesnie), posiada USB z tyłu (tak bym wolał)
Kenwood: podobno leprza końcówka mocy, posiadam w aucie zmieniarkę Kenwooda, w zestawie jest pilot
Silnik: AEK 1.6 GT 101KM Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Mar 2008 Posty: 209 Skąd: Mielec
Wysłany: 2008-08-05, 20:54
Mój brat w Passacie ma tego Kenwood'a i jest z niego bardzo zadowolony. Pioneer'y coś ostatnio są ganione za jakość dźwięku ale za to mają bardzo ładny desing. Wybór należy do ciebie czy wolisz lepiej grające czy wyglądające radio
Adek19, bez ograniczeń, ale to ma być rozsądne radio, które dobrze gra, nie musi mieć wodotrysków i innych zbędnych bajerków, rozglądam się za tym co warto kupić, więc jak narazie te dwa radyjka przyciągnęły moją uwagę, napewno zadne JVC, SONY i inne nie markowe radia nie wchodzą w grę. Interesuje mnie tylko nowe radyjko.
Silnik: 1,9 DTI Pomógł: 23 razy Wiek: 23 Dołączył: 14 Mar 2008 Posty: 1106 Skąd: Sokołów Podlaski
Wysłany: 2008-08-06, 13:07
wiesz kurcze mug bym ci polecić Alpine 9853r lub alpine 9855r lub PIONEER 88RS super gra ten sprzet tylko cena ok 1500zł nówka z uzywek mozna znaleśc duzo taniej niewiem czy cena cię nie przeraza dlatego się pytałem
Nie sugerujcie się kolorowym wiświetlaczem który wygląda wieśniacko, wyświetlacz jest jednego koloru, mozna sobie wybrać jakiego z całej palety kolorów. Podoba mi się graficzny wyświetlacz, łatwo przeszukiwać MP3 wg nazw itp
Nie zalezy mi na mocnym wzmacniaczu w radiu, bo i tak za niedługo całe audio będzie na osobnym wzmaku i mocniejszych głośnikach (wzmacniacz prawdopodobnie Blaupunkt GTA 480 + głośniki Hertza).
Silnik: 1,9 DTI Pomógł: 23 razy Wiek: 23 Dołączył: 14 Mar 2008 Posty: 1106 Skąd: Sokołów Podlaski
Wysłany: 2008-08-06, 16:03
hehe tak myslałem za ta cena cie przerazi a z tych radi co podałes oprucz kenwoda bo go nie słuchałem to wybrał bym pionka Dlamnie wszystko z Blaupunkta mi nie podchodzi
Silnik: 1.8 ADZ Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 26 Gru 2007 Posty: 562 Skąd: SI
Wysłany: 2008-08-06, 16:45
No cóż Blaupunkt jeszcze pare lat temu stawiał na jakość dźwięku.Radia te nigdy nie wyglądały ale za to grały.Miałem ładnych pare lat temu Blaupa i byłem zadowolony z jakości dźwięku,tak więc jeśli się zastanawiasz nad nim nic prostrzego-poprostu go odsłuchaj.Dobrą jakością również charakteryzują radia Alpine.Obecnie mam model CDA-9854R.Nie jest to może radio wyposażone w zbyt wiele funkcji ale wszystkie te''niedogodności''mijają po jego włączeniu w postaci dobrego dźwięku.Pozdrawiam.
Chcesz dobre i ładne radio to te http://www.allegro.pl/ite...lka_7zl_gw.html .Gra na prawde dobrze i wygląda jeszcze lepiej.A o jego zaletach chyba nie trzeba dużo pisać.Poczytaj o nim w aukcjach wszystko to prawda.
alek0, poza telewizorami SONY nic nie polecam, kilku krotnie spotkałem się ze złymi opinniami odnośnie SONY, szczegolnie jesli chodzi o sprzet audio do auta, cała seria X-plod to podobno przereklamowana marka, nie wiem ile w tym prawdy, ale się zraziłem do tego.
Kiedyś chciałem radyjko Alpine, ale jakoś stylistycznie mi nie podchodzi, cały czas wacham się nad pionkiem, miałem już 2 pionki, i zaden mnie nie zawiódł, i moge dodać ze mój ostatni pionek to było najleprze radio jakie dotąd miałem. Co prawda mój aktualny Kenwood (kaseciak + zmieniarka 10 CD) też dobrze gra, więc Kenwooda też nie dyskwalifikuje.
Najlepiej by było mieć wszystkie trzy radyjka na jeden dzień, zobaczyć jak grają i wyglądają na żywo i wtedy podjąć decyzję
Jak narazie jestem najbardziej nastawiony na Blaupunkta, podoba mi się Menu, nie słyszałem złej opinni na temat tego modelu, oraz biorę pod uwagę to ze prawdopodobnie reszta sprzetu też będzie tej firmy.
Czas pokaże co wybiorę, po radyjko pojade w przyszłym tygodniu
Silnik: 1.9 TD Pomógł: 47 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 1346 Skąd: TJE
Wysłany: 2008-08-07, 06:56
Wybierz Pionka.Nie zawiedziesz się na nim. Sam takie posiadam i jestem z niego zadowolony.Ładnie wygląda,ma 10 kolorów podświetlenia więc dopasujesz je sobie odrazu do wnętrza samochodu.Funkcji ma dość sporo także myśle że to będzie dobry wybór jesli je wybierzesz.Pozdrawiam