Silnik: 1.9 TD Pomógł: 47 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 1344 Skąd: TJE
Wysłany: 2010-02-02, 00:38
Basior1997 napisał/a:
helix według nie ma za słaby woofer
Weź nie ******* odpowiednio wygłuszony zadowoli niejednego...
alfa2 kup maty wygłuszające DynaMat i dystanse.Załóż dystanse (kup zaimpregnowane lub sam sobie je zaimpregnuj) a matami wygłusz drzwi.Jednak musisz się liczyć z kosztami...Efekt będzie zadowalający.Co do wzmaka który proponują Ci chłopaki...no ok to też wyjście ale bez wygłuszenia będziesz słyszał muzykę ten twój bas i grającą tapicerkę.Jeśli już zdecydujesz się na wzmak to kup starego Pionieera bo Helixom naprawde nie dużo mocy potrzeba by tchnąć w nie troszkę życia...
Co do radia heh wiesz co powiem Ci szczerze że gdybym ja wybierał to radio i głośniki te które masz napewno nie spodziewał się "basu" tylko soczystego czystego dźwięku...Chcesz basu?Kupuj wzmak i skrzynię...Lepszy bas przy tych głośnikach uzyskał byś na Pionieer DEH 5000 UB lub 50UB ale to tak na marginesie
Tak jest jak piszesz jest piękny soczyty dzwięk czysty.
ale ten pioneer co polecasz to przecież ma tą samą końcówke mocy mosfet 4x50. To nie wiem czy poprawi to głebie tonów niskich?
Zastanawiam się czyz przodu nie wywalic już tych helixów, i z tyłu jakaś tam gm dwódrożnyxh i kupie oryginalne głośniki fabrycznie montowane i chyba wtedy i bedzie i bas i tony wysokie.
Bo już mnie to zaczyna burzyc
Silnik: 1.9 TD Pomógł: 47 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 1344 Skąd: TJE
Wysłany: 2010-02-04, 00:43
alfa2 napisał/a:
ale ten pioneer co polecasz to przecież ma tą samą końcówke mocy mosfet 4x50. To nie wiem czy poprawi to głebie tonów niskich?
Poprawi bo posiada dodatkowy korektor...
alfa2 napisał/a:
Zastanawiam się czyz przodu nie wypier........ już tych helixów, i z tyłu jakaś tam gm dwódrożnyxh i kupie oryginalne głośniki fabrycznie montowane i chyba wtedy i bedzie i bas i tony wysokie.
Bo już mnie to zaczyna burzyc
To też wyjście...trochę nawet tańsze...zrobisz jak chcesz ale moja rada taka jeśli już chcesz zmienić na serie to zmień już prawie całość czyli ori radio VW GAMMA IV 4x20W plus do tego jakaś zmieniarka typu Panasonic.
Głośniki w podszybie : wysoko tonowe oryginalne VW,przednie drzwi : seryjne VW NOKIA,tylnie drzwi :głośniki basowe (heh nawet dałbym tu jeszcze raz syki...) może jakiś q-dimension,powerbas...
Co z tego że da wzmak i skrzynkę z tyłu, jak z przodu nadal będzie kupa, kupa, kupa... ? Zero basu to wynik drgań głośnika w kieszeni drzwiowej.
Jeśli chcesz uzyskać efekt w aucie MUSISZ zamontować dystanse i wygłuszyć drzwi matami. Inaczej zapomnij w ogóle o jakimkolwiek graniu.
Skrzynka będzie ci łupać basem w plecy, a przodu nie będziesz w ogóle nic słyszał. W zależności od podejścia ludzi do audio - bas ma być raczej dopełnieniem jakości dźwięku, a nie przejmować rolę zupełnie.
Tak jak pisze Pascal - najlepsze byłyby maty Dynamat, są niestety drogie, ale to jakość potwierdzona przez wiele osób.
Wszytko zależy od wymagań użytkownika, ale uważam że jak ktoś usłyszy choć raz dobre audio, to zwykłe pierdzenie z głośników mu już nie wystarczy.
Głośniki w podszybie : wysoko tonowe oryginalne VW,przednie drzwi : seryjne VW NOKIA,tylnie drzwi :głośniki basowe (heh nawet dałbym tu jeszcze raz syki...) może jakiś q-dimension,powerbas...
Zmiana z separowanego w miarę markowego zestawu na nędzną serię - genialny pomysł
Uważam, że temat powinien być zamknięty, bo herezje się leją jedna za drugą i woda z mózgu się robi.