W parapetach mam cykałki i dwa Sony Xpload 6x9". Z przodu mam zestaw odseparowany JBL. Co sądzicie o tym tyle? Chcę mieć wolny bagażnik, dlatego pozbywam się tuby.
NIE! żadnej półki i subów! Tylko skrzynia z mdf do suba albo w półkę sobie wstaw zwykłe głośniki
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
tu będzie problem bo głośniki na tył to nie może być zestaw odseparowany . Wydaj na dobry przód i to podepnij pod wzmacniacz i sprawdzi się lepiej niż słaby przód pod radiem + coś w półce.
no to napisałem, że masz słaby przód przecież. Dobry przód zaczyna się od 1000zł w gorę. Od 500 zaczyna się przeciętny.
nitroo, dwa takie "suby" jak to nazwałeś narobią ci w aucie co najwyżej.. wagi...
Tej konstrukcji głośnik, aby poprawnie zagrał musi mieć dedykowaną obudowę. Grając w powietrzu można go uszkodzić a basu i tak będzie niewiele.
Dodatkowo wzmacniacz który podałeś w linku do napędu jest za słaby do 2 takich głośników (nawet do jednego) Ten wzmacniacz jest w stanie co najwyżej napędzić niedużej mocy system przedni.
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 700 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2010-05-31, 16:46
nitroo, szkoda kasy nawet marnować jak chcesz te głośniczki pakować w półke bo dźwiek będzie lipny i półka będzie skakała, kup lepiej sub pasywny i mało miejsca ci w bagażniku zajmie a jak nie to do tylnich drzwi kup dobre głośniki, wygłusz drzwi i też będzie jakiś tam basik
Kolego w tylną półkę nic nie wstawiaj. Co do basu to zrób sobie skrzynkę z tym jbl co podałeś jak już tak się na niego upierasz kup jakiś wzmacniacz (zależy ile chcesz przeznaczyć) i wtedy zobaczysz co to jest bass