Poszukuje radia do swojego golfa, do normalnego użytku (nie jestem melomanem) Podstawa to musi być to radio firmowe nie dalekowschodnia marka, złącze usb, podświetlanie najlepiej guziki czerwone i niebieski wyświetlacz. Fajnie by było żeby miało regulacje tonów średnich (większość ma tylko niskich i wysokich). Trochę dziwne wymagania ale może forumowicze coś podpowiedzą, zwiedziłem już wiele sklepów i nie wiem na co się zdecydować. W oko wpadło mi JVC, ale pod względem wyglądu bardziej leży mi pioneer.
Silnik: 1.6 55kW/75 KM AEA Pomógł: 4 razy Wiek: 20 Dołączył: 06 Lip 2011 Posty: 126 Skąd: KGR
Wysłany: 2011-11-18, 13:11
Pioneer i to każdy model jest godny polecenia. W sumie to w każdym siedzi ten sam układ, często różnica się bajerami np: podświetlenie. Mam deh 2320ub i polecam, kupiłbym to radio jeszcze raz
Silnik: TDI AFN ++ Pomógł: 32 razy Wiek: 27 Dołączył: 15 Mar 2008 Posty: 1401 Skąd: Lidzbark Warmiński
Wysłany: 2011-11-18, 18:47
bryan92 napisał/a:
Pioneer i to każdy model jest godny polecenia. W sumie to w każdym siedzi ten sam układ
no własnei chyba nie w kazdym i nei taki sam. ogólnei pionnera rowniez polecam mialem dwa radia tej marki jedno 5 lat i oba sprawowały sie bardzo dobrze! chyba wszystkie sa juz na mosfecie wiec bezdie to cąlkiem dobrze grało,
_________________ Zapraszam do obejrzenia mojego "ARL"-a;-)
Chodziło mi że chyba już wszystkie modele są na mosfecie.
Mosfet jest stopniem końcowym, ważniejsze od niego jest to, co stoi przed nim..
Modele serii 1xxx, 2xxx, 3xxx, 4xxx można wrzucić do jednego wora (brzmieniowego) 5xxx, 6xxx mają lepsze wyposażenie, większą możliwość korekcji dźwięku itd, cokolwiek "grającego" zaczyna się od 7 i wzwyż.
A najlepiej brzmieniowo wypadają modele bez mosfeta (deck)
Mosfet jest stopniem końcowym, ważniejsze od niego jest to, co stoi przed nim..
Modele serii 1xxx, 2xxx, 3xxx, 4xxx można wrzucić do jednego wora (brzmieniowego) 5xxx, 6xxx mają lepsze wyposażenie, większą możliwość korekcji dźwięku itd, cokolwiek "grającego" zaczyna się od 7 i wzwyż.
A najlepiej brzmieniowo wypadają modele bez mosfeta (deck)
Tak jak napisałem wyżej nie jestem melomanem i nie potrzebuje sprzętu z górnej półki, ale dzięki za informacje na pewno przyda się na przyszłość. Czyli śmiało można brać tego pionierka co podałem w linku wyżej??
Silnik: 1.8 gt special Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Maj 2011 Posty: 262 Skąd: wlkp
Wysłany: 2011-11-23, 14:47
ja ostatnio zakupiłem JVC kd r421 czerwone podświetlenie usb można podłączyć bluetooth i rozmawiać przez "radio" można dokupić pilot i nie ma windy bo winda się psuje cena 300zł
z tego co mi się przewinęło przez ręce to CLARION CZ201EG wypadł najlepiej jeśli chodzi o dźwięk/funkcjonalność w porównaniu do PIONEER DEH-4300UB, DEH-3900MP, SONY CDX-GT550UI, JVC KD-R621 i wielu innych... wizualnie bajka tylko szkoda że nie ma multikoloru