Ja wpuściłem kabel poprzez zaślepkę.Znajduje się ona na grodzi kabiny,po stronie kierowcy,obok kielicha amortyzatora.Musisz się schylić żeby ją zobaczyć.Wychodzi ona tuż za bezpiecznikami.Jest troche roboty ale za to nic nie widać.Kabel ładnie się chowa za plastikami.
Wysłany: 2008-08-01, 21:48 dzieki za pomoc i za zdjecia
Ja mam silnik tdi ale mam nadzieje ze te zaslepki sa w tym samym miejscu...
Chodzi mi o to żeby zasilanie puscic do suba na tyl do bagaznika. I nie wiem jeszcze jak to pod dywanami, tzn siedzeniami puszczac, czy pod progiem, pod plastikiem?
Silnik: 1.8 ADZ Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 26 Gru 2007 Posty: 562 Skąd: SI
Wysłany: 2008-08-02, 08:15
Jeśli masz tą zaślepke i puścisz tędy przewód to wyjdzie on od strony kabiny w rejonie pedału sprzęgła,musisz tylko odciągnąć dywan,a dalej pod plastikiem gdzie masz uchtyw otwierania maski i progiem wewnętrznym,jest tam sporo miejsca więc nic nie będzie wystawać
ok zrobie jak mowicie tylko pytanie jak pod tym progiem ciagnac kabel od zasilania, ktory jest gruby i dwa "czincze" + kabel sterujacy. Czy to sie zmiesci? Jak zdjac ten próg? Moze jakos da sie tam to tylko podwazyc?
Wszystko się zmieści w progu.Trzyma się on na zatrzaskach.Wystarczy użyć trochę siły i sam schodzi.Ja u siebie podważyłem go palcami i tez się udało wszystko upchać.
Silnik: 1.8 ADZ Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 26 Gru 2007 Posty: 562 Skąd: SI
Wysłany: 2008-08-04, 09:50
Zmieści się zmieści.Chincze możesz tez pociągnąć pod tunelem środkowym ale to zdecydowanie więcej roboty niż w pierwszym przypadku.Progi schodzą po użyciu niewielkiej siły.Nie wiem czy masz trzy czy pięć drzwi.Jeśli trzy to musisz również rozebrać tylni boczek.
Silnik: AHF+ Pomógł: 36 razy Wiek: 24 Dołączył: 07 Sty 2008 Posty: 1197 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2008-08-04, 09:52
progi schodza latwo tylko musisz jedna spinke/srubke odpiac co jest po srodku na laczeniu jednego plastiku z drugim, pozniej sciagnij plastik pod tylna kanapa i poprowadz kable
Ja mam wersje kombi i wkurza mnie jak graja mi plastiki w przednich drzwiach ale jak zdjalem boczek to cale drzwi oryginalnie w gabce sa i jest ona przyklejona i szkoda mi bylo to ciac. Teraz jezdze i sie wkurzam dlatego powalcze z tym subem tak jak mowicie