Wysłany: 2010-02-28, 10:38 Jak akutualizować mapy w nawigacji?
Z racji że jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o nawigacje prosze o porade, w 2008 roku kupiłem nawigacje Garmin nuvi 760 i od tamtej pory nie przeprowadziłem żadnej aktualizacji map bo sie na tym kompletnie nie znam, na ogół nawigacja lezy nie używana ale jak czasem jest potrzebna i wpisuje adres to czasem nie znajduje bo jak sie pozniej przeważnie okazuje adres ten to akurat jakieś nowe osiedla jak moge wgrać nowe mapy czy przeprowadzić jakąs aktualizacje, żeby mieć spokój chociaż na rok czasu???
W skrócie, jeśli nie chcesz bulić za oryginalne upgrade przez internet to trzeba najpierw urządzenie programowo odblokować żeby przyjęło nowe oprogramowanie. Nic trudnego, na w/wym forum znajdziesz to tego gotowce z dokładnymi instrukcjami.
Oczywiście polecam kupno oryginalnego softu. Upgrade np mapamap do pełnej wersji (jeśli taka była oryginalna w urządzeniu ) kosztuje chyba stówkę.
Ostatnio zmieniony przez pablomed 2010-03-07, 19:14, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 700 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2010-03-07, 07:02
a jak sie nazywa twoja mapa Na ogół jak kupisz nawigacje z mapą to możesz pobrać darmowe aktualizacje Jeśli masz mape GP Mapa to odwiedź stronę http://www.gpmapa.pl/ zarejestruj sie i kliknij aktualizacje map po zarejestrowaniu GPSa powinieneś móc je za darmo pobrać przynajmniej ja tak miałem jak aktualizowałem MapaMap a aktualizacja jest banalna ściągasz aktualizacje instalujesz na komputerze i poprosi cie o podpięcie gpsu to podłączasz kablem i sie wszystkie mapy usówają i na nowo wgrywają i masz nowszą mape
Silnik: 1,6 75KM Pomógł: 1 raz Wiek: 23 Dołączył: 07 Lis 2008 Posty: 230 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2010-03-07, 20:44
To ja się podłączę do tematu > mam nawi kupioną w zeszłym roku z MapąMap najnowszą jaka była na czas listopad 2009r. I to jest oczywiście tylko mapa Polski. Jest naprawdę świetna, pokazuje dosłownie wszystko. Oczywiście wszystko jest oryginalne i zarejestrowane na necie skąd też można pobierać dodatki. A teraz chciałbym dograć jakąś dobrą mapę europy i czy wgrywać to na pamięć nawigacji? Nie będzie to kolidować z oryginalną mapą polski? Czy lepiej wgrać na kartę SD i będzie wtedy dobrze hulać? No i przy kontroli policji to będzie tylko kwestia wyciągnięcia karty
piter1404, napisz jakie masz urzadzenie nazwe i model.
MapaMap szczerze ---> wg mnie anjgorszy program nawigacyjny jaki istnieje.
jak kupilem swoja rowniez byla MapaMap a ze siedzialem troche w nawi to odblokowalem swoje urzedzenie wykasowalem MapaMap i wgralem sobie najnowsza wersje AutoMapa z mapami na Europe, dodatkowo wgralem sobie mape fotoradarow i stacji z LPG w UE, na AutoMapie jezdze odkad mam nawi i goraco polecam ten program.
Piotrek jak cos zgadamy sie i jak cos moge wgrac ci to wszystko lacznie z odblokowaniem nawi
kajtek, a odnosnie twojej nawi troche poczytalem i AutoMapa z nia nie bedzie wspolpracowac - na twoim miejscu opchnalbym ja na allegro i kupil jakas np z biedronki z ktora dziala kazdy program a cena max do 199zeta
Silnik: Vento 2E Pomógł: 235 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 3758 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2010-03-13, 10:43
Ja polubiłem Igo i nie chce mi się innej używać. Ale przyznają że na Polskę Automapie nie zdarzają się wpadki z planowaniem trasy które spotkałem w IGO (np dwa razy wykierowała mnie na droge gruntową mimo pozaznaczania wszystkich odpowiednich opcji)
Dokładnie tak jak piszesz pablomed. Troche przerobiłem tego tematu z racji, że zajmuję sie sprzedaża nawigacji Igo 8 ma to do siebie, że jeżeli chodzi o algorytm liczenia trasy to czesto pokazuje jakieś dziwne rzeczy. Dokładność mapy jest bardzo fajna-mam tu na mysli oczywiście małe miejscowości, czego w dalszym ciagu brakuje w nowej automapie 6.2 dobrym rozwiązaniem jest miec dwie aplikacje na navi:) np: wspomniane igo 8 do małych miast i automapę do duzych i średnich.
A co do garmina to tam sie nic nie odblokowuje ponieważ te urzadzenia nie działaja na windowsie CE. Gpmapa i city navigator to tylko wyłacznie te mapy na Garminie działają.