Siema
mam standardowe glosniki w swoim golfiku czyli 2 przod drzwi i 2 przod podszybie.
Zakupilem sobie nowe radyjo 5x50watt (PIONEER) no i chcialbym zmienic glosniki, doradzcie mi cos taniego i dobrego (mam troszkie malo kasy bo wydalem na radio)
Jak mozecie zamieszczajcie linki (naljepiej z allegro), za kazda pomoc ja rowniez sie odwdziecze +
Jakie głosniki? Ja bym sie wstrzymał narazie z kupnem na siłe, jak uzbierales na radio to uzbierasz tez na glosniki. Kupic byle co to nie sztuka, ale potem zebys nie załował. Ja tak zrobilem, poczekalem i kupilem sobie JBL http://www.allegro.pl/ite...sylka_0_zl.html
Powiem tak, bardzo dobre, czyste brzmienie. Jak wygluszysz odpowiednio drzwi to bedziesz zadowolony a tez mam radio Pioneera i powiem ci ze to jest zgrany komplet
Dzieki chlopacy za linki z glosnikami ale nie stac mnie narazie na te glosniki za 250zl, a musze wymienic i chyba skuszcze sie na te co podal K@mil <dzieki >
K@mil, niema sensu wkładać pod nogi niczego innego niżeli tylko BASS, lub ewentualnie nisko-średniotonowy zwany po Amerykańskiemu MID-BASS ,
średnie jak i wysokie tony powinny natomiast być skierowane bezpośrednio na słuchacza... dlatego jak pisał PiJey88 zdecydowanie w podszybie, no i ewentualnie jeszcz jakieś małe PIEZO(bo są tanie) w okolice klamek z tyłu...
pozdrawiam...
Silnik: Bora 2.3 Pomógł: 4 razy Wiek: 23 Dołączył: 12 Paź 2007 Posty: 576 Skąd: brać na mody
Wysłany: 2008-01-29, 20:11
Siema.
Ostatnio kupiłem głośniki PEIYING PY-1685F i zastanawiam się co teraz... wsadziłem je do drzwi ( samochód 3 drzwiowy) i okazało się że grają zbyt cicho względem głośników na podszybiu i kiedy PEIYINGi zaczynają ładnie i głośno grać to tamte "wrzeszczą" tak że psują dźwięk i narazie je odłączyłem, do tego rock na nowych głośnikach wypada raczej marnie, lepiej brzmiał już na starych głośnikach.
Nie chce zmarnować kasy węc coś trzeba z nimi zrobić. Zastanawiam się czy nie wrócić do starych głośników a nowe zabudować z tyłu umieszczając je w obudowie na półce (tak żeby grały w stronę przodu a nie do sufitu). Czy może lepiej kupić jakieś lepsze głośniczki na podszybie i jakiś bas wrzucić na tył, lub chociaż stare głośniki żeby troche tego rocka było słychać. Albo zaproponujcie mi jakieś dobre rozwiązanie
Ps. dziwi mnie że głośniki peiying grają dużo ciszej od fabrycznych głośników