Wysłany: 2008-07-26, 22:01 Gąpka w drzwiach czy przeszkadzaw cisnieniu akustycznym?
Mam pytanie, w przednich drzwiach mam seryjne glosniki jak wyjme go z mocowania w drzwiach to jest dziura ale tylko taka na glosnik a dalej jest gapka. Czy lepiej bedzie jak ja wytne na wielkosc glosnika i bedzie wieksza powierzchnia do grania tzn tak jak by wieksza komora sie zrobila, bo tak jest tylko otwor mozna powiedziec na magnez...
Moze tak ma byc a glosniki sa slabe. Dodam ze radio jest ok. Gralo w innym samochodzie dobrze.
Silnik: 1.4 Pomógł: 1 raz Wiek: 46 Dołączył: 24 Lip 2008 Posty: 12 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2008-07-27, 10:52
Witam, tak jak kolega wyżej napisał, gąbka powinna być, mało tego, jak jest możliwość, to dodaj więcej pełni rolę 'bassreflexu', co poprawia dynamikę głośniczków. Oczywiście, że jak masz tam seryjne głośniczki, to nie ma co się wysilać, ale jak masz coś z 'wydechem', to warto.