Witam was mam mały problem.
Otóż jak wyciągnę stary głośnik seryjny to jest on podłączony kostką.
Nowe głośniki mają miejsce na dwa kable zakończone taką metalową końcówką.
Co trzeba zrobić żeby z tej starej kostki zrobić takie dwa kable i podłączyć nowy głośnik ?
Bardzo wam koledzy dziękuję za pomoc.
Mam w swoim golfie radio pioneer jakieś stare na kompakt i seryjne 8 głośników. Golf jest 3D.
Mam do was jeszcze jedno pytanie czy jak wsadzę w przednie drzwi jakieś woofer'y to będzie lepsza jakość dźwięku ? Pozostałe 6 głośników bym nie ruszał tylko może dołożył jak będą pieniążki skrzynie basową co wy na to ? A i nie chce mi się bawić w odseparowane zestawy Chce tylko wsadzić głośniki w przednie drzwi i może dystanse do nich
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2011-12-24, 21:43
sebadure, temat jest bardzo szeroko opisywany w necie. Ale tak w skrócie: głośnikami w tylnych boczkach się nie przejmuj, dla dobrego dźwięku podstawa to przód i ewentualnie subwofer. Ale układu głośników z przodu nie zmieniaj, i piszczałki z tyłu zostaw. Kup jakieś lepsze do drzwi średnio tonowe lub dwudrożne.
Ja mam w swoim Vento również fabrycznie 8 głośników, ale zostawiłem stare, ograniczyłem się z modyfikacjami do kupna dobrego radia i jak dla mnie to wystarczy, poprawa w porównaniu do fabrycznej Gammy jest ogromna. Oczywiście dla audiofilów to szmelc.
pablomed dziękuje Ci za odpowiedź. Nie zamierzałem zmieniać układu tylko chciałem coś zmienić w przednich drzwiach żeby w końcu poczuć, że to gra Myślałem też, że lepiej będzie głośniki z deski te o średnicy 100mm zmienić na jakieś nowe lepsze tylko nie wiem czy to się nie mija z celem i zrobić tylko woofer'y w drzwiach z przodu i kupić skrzynie basową bo tak myślałem zrobić ?