Silnik: 1.9 TDI 1Z 91,5 Km Pomógł: 12 razy Wiek: 24 Dołączył: 01 Kwi 2009 Posty: 564 Skąd: Nasielsk
Wysłany: 2010-02-09, 19:09 Czy się opłaca ??
Panowie, potrzebuję opinii w miarę szybko jeśli można
Mianowicie mam okazję kupić, w wydaje mi się dość dobrej cenie (500 zł) używany zestaw wzmacniacz + skrzynia basowa.
Wzmacniacz to "Boschmann JA-948ATX 1200W 4 - kanałowy"
a skrzynia to "JBL GTO-1204BP"
Słuchałem go dzisiaj i muszę przyznać, że wali dość przyjemnie .
Ale chciał bym poznać wasze opinie, najlepiej kogoś kto miał kontakt z tym sprzętem.
Jeżeli chodzi o moje preferencje muzyczne, to tu jest problem bo słucham praktycznie wszystkiego (Techno, Hip-Hop, Rege, Rock, a nawet czasami Metal ). Jedyne co mogę powiedzieć na pewno to to, że lubię szybkie kawałki .
Aha przy okazji jak by był ktoś kto słuchał przez dłuższy czas tej skrzynki mam pytano. Czy głośnik nie gubi się przy szybkim basie Bo niby go dzisiaj słyszałem, ale jedynie przez chwilę i nie był to jakoś specjalnie szybki bas...
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 78 razy Wiek: 27 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 3769 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2010-02-09, 19:22
no ten "JBL GTO-1204BP" jako konstrukcja band-pass to rzeczywiscie niezle wali sam słyszałem
Głośnik jest również schowany i filtrowany przez port co uniemożliwia w praktyce usłyszenie przesterowania, a to z kolei może prowadzić do uszkodzenia głośnika. Bardziej bym tu widział konstrikcje zamknieta ewentualnie bass-reflex.
co do marki Boschman mam nie miłe wspomnienia i opinie ,szuka bym bardziej czegos znanego .
co do ceny to powiem tak: jak za taka sumke to skrzynia mozna smiało brac zawsze mozna ja pozniej srzedac badz zamienic .co do wzmacniacz ciezko mi powiedzeic cos ,na jego temat.
Cena jak za zestaw nie wydaje się być wygórowana, ale:
Ta skrzynia nie specjalnie nadaje się do szybkiego bitu
Wzmacniacz ma za małą moc do tego głośnika
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 78 razy Wiek: 27 Dołączył: 09 Wrz 2008 Posty: 3769 Skąd: TKN Końskie
Wysłany: 2010-02-10, 09:42
bierz zestawik najwyej sprzedasz wzmacniacz i kupisz lepszy ,no chyba ze wogóle chcesz inna skrzynie ,bo do tej to naprawde potrzebna jest solidna moc by to poruszyc
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
moim zdaniem to powinienes zagadac z gosciem o samej skrzyni,bo ten wzmacniacz to KRZAK totalny.
Ten glosnik nigdy Ci nie zagra tak jak powinien pod tym piecykiem.
jest to bardziej skrzynka pod hi-end a nie do łupanki.Zalezy kto co lubi
Ja proponuje Ci firme subwooferow Crunch (dobra firma z USA hi-end)
a jako piecyk Jbl'a lub blaupunkta. wyniesie Cie to tyle samo bądz nawet i taniej.
pzdr
Wysłany: 2010-02-10, 19:17
viper1989 napisał/a:
Ja proponuje Ci firme subwooferow Crunch (dobra firma z USA hi-end)
dobra firma lecz droga mozna ja porównywac do Rockford Fosgate.
W takiej kwocie mozna nabyc juz całkiem dobry głosniczek firmy Power bass.lub RE Audio.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum