Witam wszystkich.
Parę dni temu stałem sie szczęśliwym posiadaczem golfa III. Niestety jakiś serdeczny "przechodzień" wyłamał mi antenę błotnikową Oczywiście chce ją wymienić, ale chciałbym w to miejsce wstawić automatycznie wysuwaną antenę(jak na załączonym obrazku). Moje pytanie do was dotyczy kwestii technicznej: czy da sie wstawić taką antenę, czy jest tam, w nadkolu, wystarczająca ilość miejsca?
Jak już trafiłem na "fachowców" to czy trzeba będzie jakieś dodatkowe otwory wiercić na np.: jakieś mocowanie??I jeszcze jeden mały szczegół, a mianowicie podłączenie zasilania do silniczka anteny...........do akumulatora?
Dzięki chłopaki za konkretne odpowiedzi
pozdrawiam
Przy antenie, oprócz masy i plusa jest jeszcze jeden:sterowanie i ten połącz z kabelkiem z gniazda nr 5 radia lub przejściówki. W fabrycznym nie ma tam kabelka a w przejściówce jest niebieski "Antenna power".
Jeszcze was chyba pomęczę z tym tematem. Nasuwa mi się jeszcze pytanie apropos radia........czy każdy odtwarzacz(taki współczesny z XXI wieku) ma możliwość podłączenia kabelka od silniczka anteny?jak to sprawdzić w specyfikacji radia(przed kupnem np. w internecie)?
Kolejna rzecz jaka mi się nasunęła na myśl to sposób przeciągnięcia kabelka zasilania silniczka anteny do wnętrza kabiny, do radia("podstawowy" kabelek anteny zamierzam wykorzystać stary)............jak kłopotliwa potrafi być taka operacja i czy trzeba będzie rozbierać deskę w środku?
Silnik: One Four ;) Pomógł: 10 razy Wiek: 26 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 698 Skąd: Katowice / Siedlce
Wysłany: 2008-07-31, 08:10
diribio napisał/a:
.czy każdy odtwarzacz(taki współczesny z XXI wieku) ma możliwość podłączenia kabelka od silniczka anteny?
Powinien mieć. iI to dwa! Jeden do anteny, a drugi sterując wzmacniaczem.
diribio napisał/a:
jak to sprawdzić w specyfikacji radia(przed kupnem np. w internecie)?
Po prostu zapytaj się telefonicznie, albo wyślij mail'a, ale na stronie powinno pisać (parametry)
diribio napisał/a:
jak kłopotliwa potrafi być taka operacja i czy trzeba będzie rozbierać deskę w środku?
Nie musisz ściągać deski wystarczy, że zdejmiesz osłonę bezpieczników, radio i cieńki drucik, żeby po prowadzić kabel a jak nie chcesz bałaganu to zdejm też zegary (licznik), bo za zegarami jest wiązka i możesz przymocować do niej kabelek