http://allegro.pl/antena-...2016860499.html
Przymierzam się do zakupu tej antenki lecz szukam czegoś żeby się upewnić czy osiągnę to to co chcę i nie mogę nic konkretnego znaleźć. Mam radio ALPINE 105RI i tylko jeden kabel RENOME pod który mam podpięty wzmak. Teraz nie wiem czy jak podepnę pod niego tez antenę w tym przypadku zielony kabel Czerwony na + po stacyjce i czarny masa to antena wysunie mi się po włączeniu radia i schowa po jego wyłączeniu czy wysunie się tak jak bym tego chciał po włączeniu stacji radiowych i chowa po wyłączeniu stacji radiowych?
Plus (czerwony) dajesz bezpośrednio do aku, minus (czarny) gdzieś na karoserii (gdzie Ci wygodnie ) A Remote podłączasz pod ten sam przewód co masz podłączony wzmak.
Miałem taka antenę i raczej Ci odradzam. Chodziła dobrze przez jakieś 1.5 miesiąca.
Potem zaczęła mieś trudności ze składaniem. Zamykała się cała dopiero jak przesmarowałem ją olejem.
Ogółem wytrzymała coś koło 4 miesięcy. A potem styki w środku pośniedziały do tego stopnia, że przestała chodzić w ogóle.
Dokładnie Snejk18, też ją miałem i żeby działała w 100% to musisz ją co troche smarować i czyścić bo zacznie ci sie pier....ć najpierw będzie ci sie chować do połowy potem zacinać aż potem w ogóle .Odradzam ci ją ,ale wybór jest Twój.
To jaka radzisz kupić? I jeśli podłącze tak jak piszesz to otrzymam ten efekt co chce ze antena będzie się włączać w zależności od tego czy słucham z płyty czy słucham stacji radiowych?
Kup sobie jakąś stałą ,zwykłą założysz i nic nie musisz robić .Tamtą co podałeś z linku podłączasz pod radio i za każdym razem będzie Ci sie wy suwać jak załączysz radio.
Właśnie miałem zwykła i ja połamałem bo denerwowało mnie te ciągłe wysuwanie i wsuwanie i szukam czegoś z automatycznych, lecz nie chce żeby sterczała bez przerwy jak mam włączone radio tylko jak słucham stacji radiowych:)
No wiesz wszystkie anteny automatyczne działają (wy suwają) po włączeniu sie radia,a nie czy słuchasz płyty czy czegoś innego.Po prostu antena dostaje sygnał z radia że sie zamyka obieg np. i podaje sygnał na antene nie ważne czy słuchasz płyty czy radia.