Silnik: 1.6 benzyna abu
Wysłany: 2010-04-28, 20:46
z prawej 48x62x7 numer części 084 409 189 B
a to już na necie znalazłem ze z lewej strony 57x71x7 co do pierwszego jestem pewien na 100% w sobotę wymieniałem przyznam że sam się dowiedzialem że jest różnica w lewej a prawej stronie
Silnik: malusi Pomógł: 39 razy Wiek: 29 Dołączył: 25 Lut 2008 Posty: 1040 Skąd: ELE
Wysłany: 2010-04-28, 21:14
tomak999 napisał/a:
a to już na necie znalazłem ze z lewej strony 57x71x7
potwierdzam rozmiar - wymieniałem u siebie obie sztuki.
ps. Jak będziesz wymieniał to uważaj, aby nie powyginać ani nie pokaleczyć tych zielonych blaszanych kołnierzy, w których siedzą simeringi.
Ja jeden tak pokrzywiłem, ze dopiero po wyjęciu ze skrzyni wkleiłem na klej REINTZ uszczelniacz w blaszany kołnierz i teraz trzyma, a wtedy olej przeciekał.
Silnik: 1,4 lpg Pomógł: 3 razy Wiek: 21 Dołączył: 23 Lis 2008 Posty: 92 Skąd: nowy sącz
Wysłany: 2010-04-28, 21:14
Witam podlączę się pod temat otórz próbowałem dziś wymienić ten uszczelniacz i mam problem bo gość w sklepie sprzedał mi uszczelniacz i powiedział, że będzie pasował a okazało się że jest za duży i nie można go wcisnąć a poza tym ten zielony kosz w którym to siedzi jest trochę pokrzywiony i pewnie dlatego mi olej ciekł. Moje pytanie brzmi skąd mogę wziąć tek zielony kosz czy jak to się tam nazywa i czy mogę jezdić bez oleju w skrzyni bo nie mam innego środka transportu a do sklepu z częsciami mam daleko?
Silnik: malusi Pomógł: 39 razy Wiek: 29 Dołączył: 25 Lut 2008 Posty: 1040 Skąd: ELE
Wysłany: 2010-04-28, 21:18
art1809 napisał/a:
Witam podlączę się pod temat otórz próbowałem dziś wymienić ten uszczelniacz i mam problem bo gość w sklepie sprzedał mi uszczelniacz i powiedział, że będzie pasował a okazało się że jest za duży i nie można go wcisnąć a poza tym ten zielony kosz w którym to siedzi jest trochę pokrzywiony i pewnie dlatego mi olej ciekł. Moje pytanie brzmi skąd mogę wziąć tek zielony kosz czy jak to się tam nazywa i czy mogę jezdić bez oleju w skrzyni bo nie mam innego środka transportu a do sklepu z częsciami mam daleko?
właśnie o tym piszę.
fotka jak było u mnie:
Kolego wyjmij ze skrzyni ten blaszany kołnierz (dookoła niego masz 4 wcięcia na śrubokręt płaski), podważysz i wyjdzie.
Blaszany kołnierz weź na stół, odtłuść benzynką ekstrakcyjną, zaopatrz się też we właściwy uszczelniacz (ja kupiłem w ASO za 50 zł/szt.) i wklej go na klej VICTOR REINZ - klej po wyschnięciu jest jak guma , a wtedy całość włóż do skrzyni też smarując kołnierz za zewnątrz klejem.
Ja mam tak zrobione i nawet kropelki nie wyciekło.
Bez oleju można jeździć ale nie za długo, oleju zawsze coś tak 2-3 setki są. Ja jeździłem tak 4 miesiące i jakoś tam było...
Silnik: 1,4 lpg Pomógł: 3 razy Wiek: 21 Dołączył: 23 Lis 2008 Posty: 92 Skąd: nowy sącz
Wysłany: 2010-04-28, 21:31
aha i jeszce jedno mam pytanie bo jak to rozkręcałem to wypadła mi ta sprężyna ze środka i taka podkładka jakby stożkowa z nacięciami i niebardzo wiem w jaki sposób to powinno być poskładane teraz jeżeli wiecie to pomóżcie prosże. Bardzo pomocny byłby schemat ewentualnie nawet narysowany w paincie:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum