Wysłany: 2008-02-19, 14:18 Szum....prawodopodobnie ze skrzyni biegów!!!!
Witam. Mam taki problemik!!! Mianowice...od jakiegoś czasu słychać dziwny szum wydobywający sie prawdopodobnie ze skrzynni biegów. W momencie wsciśnięcia sprzegła dzwięk ten ustaje...po wyciśnięciu go, ponownie słychać. Podejrzewam, że może być to łożysko oporowe. Nadmienie tu, że z jakiś tydzien temu został wymieniony olej w skrzyni biegów...(wymiana simeringów). Z gróy dzieki za pomoc!!
mam ten sam problem i tez mi sie wydaje że to łożysko oporowe bo sprawdzałem olej w skrzyni i wszystko było ok. A możesz mi kolego powiedzieć ile oleju weszło ci do skrzyni
Niestety przyjacielu nie pomoge Ci w tej kwestii.autko oddałem na dwa tygodnie do znajomego mechana, bo było przy nim troche roboty (autko swoje juz troche przejechało). Dokładnie sie nie dowiadywałem co i jak i ile weszło, ale podejrzewam ze niecałe 2 litry!!!
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
No mi wlasnie wczoraj padlo to lozysko, tez czekalem az sie skonczy i jest to bardzo nieprzyjemne doznanie jakby wszystko na sprzegle sie sypalo autkiem doczolgalem sie do domu, na drugi dzien mialem jechac do berlina, cale szczescie ze to stalo sie na miescie, teraz czeka mnie wizyta u mechanika.
Koledzy mi też coś wyło w skrzyni i myslalem ze to łożysko oporowe lecz okazało się ze to łożysko w skrzyni i piątke zmielilo hehe przy 120 trochę sie zgarbiłem a tryby kosztuja 1100zł najtaniej skrzynie kupiłem taniej więc bym się radził upewnic na pewno czy to łożysko oporowe,a co do oleju w skrzyni wchodzi 1,5litra wymieniałem