Wysłany: 2011-12-09, 10:32 szarpie 4 bieg w automacie gol 3 kombi
Widze koledzy ze nikt nie jest w stanie doradzic konkretnie co moze byc przyczyna szarpania przy włanczaniu sie 4 biegu w automacie w golfie 3 1.8.benzyna.olej i filtr jest ok-na tym akurat sie znam...
Jak szarpie to prawdopodobnie końcówka skrzyni. W każdej automatycznej przekładni szarpanie nic dobrego nie wróży. Są zakłady specjalizujące się w naprawie skrzyń automatycznych ale to wiadomo drogi interes we. poszukać używanej w lepszym stanie. Użytkownik nie mający pojęcia o tych skrzyniach może co najwyżej zmienić w niej olej i filtr nic więcej.
Silnik: 1.8 ABS
Wysłany: 2011-12-23, 23:05
Witam.
Mam takie samo autko jak Ty i ten sam problem. Jeżdżę z tym już cztery lata.Naprawa może coś dać a nie musi a koszt to ponad 1 tyś zł. Poprawę tej sytuacji uzyskałem po tym jak sam sobie sprawdziłem stan oleju po wymianie i się okazało że mam za dużo. A jak wyczytałem zbyt dużo oleju powoduje zakłócenia w pracy skrzyni. Szarpanie nie ustało całkowicie ale jest delikatniejsze i nie za każdym razem.
Pozdro.