Silnik: 1,4 CL (ABD) Pomógł: 6 razy Dołączył: 31 Sie 2008 Posty: 262 Skąd: Jastrzębia
Wysłany: 2008-12-14, 09:02 Straszny terkot .
Witam mam taki problem przy odpaleniu coś w okolicy sprzęgła strasznie ''terkocze'' po chwili ucicha i pojawia się tylko prz ok 1600 obr/min no i towarzysza temu wstrząsy deski rozdzielczej
Dodam że poduszki wymieniłem biegi wchodzą dobrze a napedale sprzęgła nie czuć drgań, tylko ten bliżej nie określony dzwięk cos jak terkot lub łupanie , stukanie Panowie proszę o pomoc .
Morze to być łożysko w kole zamachowym lub coś z tarczą?
Silnik: 1,4 CL (ABD) Pomógł: 6 razy Dołączył: 31 Sie 2008 Posty: 262 Skąd: Jastrzębia
Wysłany: 2008-12-14, 14:06
Raczej inny niż dislowski traktor.A co do łożyska wskrzyni to tak mi sie wydaje ze jak nacisne sprzęgło to powinno przestać terkotać a tak nie jest,
ale dzięki za odp.
[ Dodano: 2008-12-15, 13:46 ]
No i odwiedziłem specjaliste a on na poczadku zgłupiał , po czym powiedział napinacz jest ''wyj...ny''. I racja waktycznie to on tak chrupie, zalecana wymiana.
Wie ktoś ile napinacz paska klinowego kosztuje do 1.4 ABD i jak naj prościej go wymontować.
[ Dodano: 2008-12-17, 15:09 ]
Jeszcze raz piszę gdyby ktoś kiedyś miał to samo, to niech sprawdzi czy łapa altrrnatora i wspomagania nie jest lużna. Umnie co dziwne mocowana jest na 2 śruby tylko u góry , i jedna z nich się urwała przy samum bloku a rzeby tego było mało napinacz już wymieniłe, moze ktoś kupi używke, tanio. A co mam zrobić mechanikowi
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4019 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2011-11-19, 15:18
to kurcze gdzie napinacz paska a gdzie sprzegło... napisałes ze słyszysz to przy sprzegle wiec podpowiedzi poszły....a ze z osłuchanim ci nie poszło to juz nie nasza wina...