Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4019 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-08-14, 22:49
jak to udeżyło cie w stope.....?? mozesz to bardziej sprecyzować?? wyskoczyło i cie udeżyło?? pedał ci odpadł czy co??
czy poprostu czujesz bicie pedału sprzęgła trzymając noge na sprzęgle??
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4019 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-08-25, 22:16
hmmm...ale to czujesz jak masz sprzęgło puszczone tylko delikatniue trzymasz nogę na pedale to czujesz delikatne bicie?? powiem ci tak - mi to np;nie wygląda na sprzęgło.bo ja mam TDI'ka i jestem 3 miesiące po zmianie sprzegła i mam to samo. a z tego co zauważyłem to np: do każdego VW golfa polo passata B4 w dizlu wsiadałem i patrzyłem ten motyw to wszędzie to występuje. ale np we wcześniejszym mk3 2.0L na to nie zwróciłem uwagi... i wydaje mi sie ze nic sie z tym nie zrobi - to poprostu na pedale czuc prace silnika i skrzyni biegów...moze ktos kompetetny coś na ten temat napisze choć ich tu jest mało...
W moim poprzednim Golfie 1,9D miałem silną wibracje na pedale sprzęgła (zwłaszcza na wstecznym biegu). Wymiana kompletu (3) poduszek silnika problem rozwiązała. Lekką wibracją bym się nie przejmował.
_________________ "Some things are best left alone
VW Golf"