Ja miałem skrzynie ATH pozniej kupiłem CHD, obie sa krótkie, bo w tym silniku były tylko krótkie skrzynie, można wrzucić skrzynie od TDI ale z tym już więcej zabawy
garas1, nie słyszałem żeby ktoś z benzyny montował, ale widziałem kilka AAZ ze skrzynią z 1.9TDI, tylko tak jak pisałem sama skrzynia nie wystarczy bo tam więcej rzeczy trzeba wymienić i roboty przy tym co nie miara...
SotoM napisał/a:
pasowac pasuje ale auto nie jedzie
seryjny AAZ napewno nie jedzie na tak długiej skrzyni, dlatego warunkiem jest silnik zeby miał ponad 100 i mógł się z ta skrzynią normalnie ropędzać...
Znajomy wpakował do Varianta z silnikiem AAZ skrzynię z 1z ale oprócze tego miał w silniku m.in: blok i wał z 1z, pompę 11mm, nowe turbo, fmic i jeszcze jakieś mody...
to moze lepiej odrazu zapakowac TDI z pomą TD. tez pracowac bedzie.
ale trzeba będzie pompę porządnie zmodzić żeby dobrze jechało.
SotoM napisał/a:
szkoda prądu - gdzies czytałem o skrzyni z TDI w TD- lipa była. pasowac pasuje ale auto nie jedzie.
silnik TDI 1Z 90KM i 200Nm, silnik TD AAZ np. kajtka 118KM i 218Nm dlaczego ma nie pojechać?
ja bym zakładał skrzynię właśnie od TDI o oznaczeniu ASD ale do tego potrzeba jeszcze: wysprzęglika z T4 na linke, linke do niego od passata VR6, rozrusznika np od passata TD lub TDI, koła zamachowego, sprzęgła...
sama skrzynia nie wystarczy
_________________ you can't always get what you want
>>mój GTD>>
Witam podłącze się pod temat i mam pytanie czy przełożenie samego 5 biegu nie było by dobrym rozwiązaniem wydaje mi się ze można by nawet to zrobić bez wyciągania skrzyni jeśli się nie mylę proszę o odpowiedz:)
DominikS, wydłużenie 5 biegu przez wymianę trybów i wybieraka istnieje właśnie w skrzyni z TDIka. tam jest z boku dekiel, który odkręcasz i masz piąty bieg na wieszku. w skrzyniach od TD nie ma takiej możliwości.
_________________ you can't always get what you want
>>mój GTD>>