logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Samodzielna naprawa i wymiana skrzyni biegów...
Autor Wiadomość
art1809 

Silnik: 1,4 lpg
  Wysłany: 2010-05-05, 13:02   Samodzielna naprawa i wymiana skrzyni biegów...

Panowie potrzebuję informacji na temat samodzielnej naprawy i wymiany skrzynii biegów ponieważ niedawno padła mi skrzynia najpierw klekotało coś w środku a potem ją blokowało czasami więc wymieniłem na używkę i teraz nadal coś klekocze i kilku mechaników powiedziało mi że to prawdopodobnie skrzynia więc zastanawiam się nad samodzielną naprawą tej starej i jej wymianą ponieważ krucho u mnie teraz z kasą a mechanicy słono sobie krzyczą za takie usługi. Proszę o informację jeżeli ktoś coś takiego samemu robił.

scorpion1236 

Silnik: 2.0 8V 115 KM ABA
Wysłany: 2011-11-06, 19:00   

Jeśli nie boisz się wyzwań, posiadasz jakąś wiedzę na temat działania mechanicznej skrzyni biegów możesz śmiało startować. U mnie w skrzyni zablokował się 3-bieg w dodatku były wycieki oleju ze skrzyni, rozebrałem, naprawiłem synchronizator, wymieniłem uszczelniacze z obu stron skrzyni, złożyłem i skrzyni prawie jak nowa :) Polecam zakupić oryginalny olej i części z ASO do naprawy. Na koniec uwaga, bez porządnego ściągacza nie ma się co brać za rozbiórkę skrzyni.

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu