Może ktoś mi powiedzieć jak wyregulować sprzęgło, żeby brało "od dołu"
Tzn. teraz jest tak, że aby ruszyć trzeba puścić sprzęgło prawie do samego
końca i dodać gazu. Chciałbym, aby autko reagowało trochę wcześniej na
puszczenie sprzęgła. Jak to zrobić i czy wogóle da się tak zrobić
_________________ ----------------------
Pozdrawiam
Paweł
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-08-14, 18:36
Jeśli linka jest luźna(nie będzie to oczywiście jakiś ogromny luz bo linka ma automatyczny regulator) to faktycznie mogą to być objawy zużycia sprzęgła, najlepiej pożycz od kogoś linkę i sprawdź na niej (mi wyjęcie i założenie linki zajęło 10min bez kanału) Jeśli natomiast przy puszczonym sprzęgle linka pozostaje napięta to może być jej wina. Nie wiem jaki regulator jest u Ciebe ale u mnie udało się go po drobnej modyfikacji przerobić tak że reguluję napięcie linki ręcznie i mam już tak ponad rok a brat kupił nową linkę i regulator rozleciał się po miesiącu
Korzystając już z tego tematu zapytam o to co to może być, że jak puszczam powoli sprzęgło ono odbija tak jak by stopniowo, nie ładnie, płynnie tylko tak skokami, tak jak by linka była wogole nie nasmarowana, a może to coś innego
Silnik: 1,6 ABU pb+lpg Pomógł: 78 razy Wiek: 28 Dołączył: 30 Cze 2008 Posty: 1799 Skąd: TJE, Wodzisław
Wysłany: 2008-10-18, 15:07
Robjunior napisał/a:
tak jak by linka była wogole nie nasmarowana
może linka jest postrzępiona w pancerzu więc lepiej to sprawdź bo któregoś pięknego dnia pojedziesz za daleko jak się zerwie...trzeba odczepić jeden koniec i sprawdzić jak chodzi w pancerzu. Tylko przed odpięciem końca zablokuj samoregulator jeśli go masz. W książce ''Sam naprawiam'' jest opis jak się wyjmuje linkę z tym ustrojstwem