czy jest jakas mozliwosc wyregulowania sprzegla zanim je wymienie?
sytuacja wyglada tak ze gdy chce szybko ruszyc, lu b po prostu wcisnam mocno gaz, to obroty rosna a predkosc nie, czyli zwyczajnie sprzeglo sie slizga..
mozna to jakos "chwilowo" naprawic przed wymiana sprzegla?
Silnik: 1,9 TDI AHU + Chip Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Lut 2010 Posty: 22 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-02-05, 20:49
Jak sie ślizga to do wymiany. Jak masz lnke możes podkrecić ale to może nic nie dać Samoregulator i sprzeglo hydrauliczne nic nie zrobisz tylko wymiana najlepiej cały komplet tarcza, docisk i łożysko
no akurat w jego przypadku to tylko tarcza i docisk...
nie jest to wina linki. takze rwij skrzynie i zmieniaj sprzęgło(dobrze było by tez odrazu wymienić tylny uszczelniacz wału korbowego jak juz bedziesz to miał na wierzchu)
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 680 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2010-02-06, 14:45
sory że podłącze sie do tematu czasami gdy wcisnę sprzęgło żeby zmienić bieg słychać zgrzyt nawet jak mam pedał do podłogi wciśnięty mam linke z samo regulacją da się ją jakoś podkręcić żeby sprzęgło wcześniej łapało??
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 680 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2010-02-06, 21:27
zależy kiedy najczęściej na 3 biegu a i dodam jeszcze że jak wcisnę sprzęgło to powolutku schodzi z obrotów a jak jechałem z kolega jego mk3 to po wciśnięciu sprzęgła miał 1000 obr (diesel) a u mnie jak wcisnę sprzęgło to go dalej trzyma na obrotach a jak puszczę to szarpnie czasem
Wysłany: 2010-02-06, 21:59
na jedynce mi normalnie bieg wbija jeśli chodzi ci jak samochód stoi na równym podłożu to nie jedzie jak mam na jedynce i trzymam na sprzęgle tylko stoi w miejscu