siemka podpinam sie pod temacik
ja mam tak jak powoli na wolnych obrotach dam R i cofam powoli to jest ok ale jak cofam i dam tak 1500obr/min to jest takie puk i wybija wsteczny
a jak przytrzymam reką to jest git ale tylko do 2300obr/min puzniej wybija
co to moze byc???? jakis łacznik czy co??
za pomoc Danke
_________________ Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic
chyba ze jakieś ciegła od sterowania biegami sa napiete i w momencie dodania gazu silnik sie uchyla i bieg zostaje wyciagniety albo w skrzyni tryby poleciały. wtedy to skrzynia do wyjecia, rozłozenia i do wymiany tryby wstecznego biegu. poprostu są wyslizgane i jeden tryb drugiego przy duzych obrotach odpycha.
[ Dodano: 2010-01-15, 20:08 ]
panowie jeszcze wiekszy problem
wbijam wsteczny ruszam i wyskakuje musze reka przytrzymac i na chwile jest ok co to moze byc
jak cofam po drodze o wszystki ok jak lekka górak sie zrobi to juz lipa
panowie POMOCY zawczesnie na swapa
_________________ Jak sie bawic to sie bawic 1.8 wyj..... VR6 wstawic
witam.mam podobny problem ze wstecznym tez mi czasami zgrzyta!!!!a od 3tys.obr.chodzi jak automat.tzn.obroty rosna szybciej,a predkosc rosnie wolniej.po ok 5sek obroty jest juz normalnie.co mam robic???prosze o pomoc.golf3 1.8 b+g silnik abs.pozdrawiam
byś musiał ja zdiąc z łapy sprzęgła. rozciągnąć napinacz. skręcić go i go wcisnąć, założyć na łapę, rozciągnąć i powinno być dobrze(ale ja stawiam na sprzęgło) samo regulator tak sam z siebie rzadko się pieprzy- chyba ze ktoś do niego olewajaco podchodzi i nie ma wiedzy w zabezpieczaniu go...
spoko.dzieki za porade.okazalo sie,ze to linka,ale sprzeglo tez wymieniam gdyz jest juz prawie na wyczerpaniu kolezka powiedzial,ze przy mojej eksploatacji wystarczy mi na 3-4 miesiac.tj.ok.10-15tys.km.mam jeszcze vpare rzeczy w nim do zrobienia.np.jak skrece kola na maxa to mi piszczy nie pamiętam co to.mam nawał pracy w robocie.powierzam go mechanikowi na co dzien pracujacemu w servisie VW.dzieki za pomoc.mam pytanie gdzie i jak moge zdobyc naklejke "tego naszego" forum??sam dowiedzialem sie o tym forum z innego golfa z taka wlasnie naklejka okazalo sie pomocne wiec chce w taki sam sposob je zareklamowac pozdrawiam