Wysłany: 2008-08-26, 10:03 Problem ze skrzynią biegów
Witam!
Panowie mam następujący problem, niedawno odebrałem auto po wymianie uszczelki pod głowicą i od tego czasu źle wchodzą biegi. Podejrzewam, że nie ma to nic wspólnego ze sobą ale opisuję całą sytuację:-). Od tego czasu biegi raz po zar ciężko mi chodzą, zwłaszcza 1i 4.
Czasem żeby wrzucić 4 musze naprawdę mocno operować drążkiem. Mam golfika 1.9tdi z 95 roku. Widziałem przy skrzuni jakieś linki i ten układ zmiany biegóg u góru skrzyni. Co może byc przyczyną, czy to coś poważnego?? Dodam, że nie ma żadnych hałasów ze skrzyni i okolic.
Pozdrawiam
Wysłany: 2008-08-26, 17:49 Re: Problem ze skrzynią biegów
Szymon napisał/a:
Witam!
Panowie mam następujący problem, niedawno odebrałem auto po wymianie uszczelki pod głowicą i od tego czasu źle wchodzą biegi. Podejrzewam, że nie ma to nic wspólnego ze sobą ale opisuję całą sytuację:-). Od tego czasu biegi raz po zar ciężko mi chodzą, zwłaszcza 1i 4.
Czasem żeby wrzucić 4 musze naprawdę mocno operować drążkiem. Mam golfika 1.9tdi z 95 roku. Widziałem przy skrzuni jakieś linki i ten układ zmiany biegóg u góru skrzyni. Co może byc przyczyną, czy to coś poważnego?? Dodam, że nie ma żadnych hałasów ze skrzyni i okolic.
Pozdrawiam
nie wiem czy ci pomoge ale dzieje sie tak jak jest malo oleju w skrzyni.
_________________ Jeśli zobaczysz mnie we wstecznym lusterku to nie próbuj wciskać gazu... ja już to zrobiłem!!!
Dzięki bardzo na pewno to sprawdzę jak tylko będę miał wolny dzień. Raz jest lepiej raz gorzej ale ogólnie cały czas już muszę biegi mocniej wciskać niż kiedyś...
Pozdrawiam
[ Dodano: 2008-09-18, 12:05 ]
Witam!
Po wymianie oleju skrzynia chodzi jak złoto... Biegi wchodzą delikatnie. miałem mały wyciek i był niski poziom oleju w skrzyni.
Pozdrawiam