logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
niewchodzi mi 5 co zrobic
Autor Wiadomość
pablomed 
POMOCNIK

Silnik: Vento 2E
Wysłany: 2010-02-22, 22:22   

piotrus23 napisał/a:
i po co tyle zachodu
po to żeby widziec czy trzeba wlać i ile tak myślę. Poza tym i tak nie pomoże. Najpierw trzeba opatrzeć zewnętrzny mechanizm zmiany biegów, w pierwszym rzędzie tulejkę przednią od wałka zmiany biegów i kulkę wałka zwrotnego

SotoM 
POMOCNIK
Leopard'a

Silnik: AFN -w A4
Wysłany: 2010-02-23, 18:06   

a olej do silnika wlewasz przez korek czy miarką oleju... :-| chłopie ogarnij się...
Cytat:
trzeba opatrzeć zewnętrzny mechanizm zmiany biegów, w pierwszym rzędzie tulejkę przednią od wałka zmiany biegów i kulkę wałka zwrotnego
dobra uwaga...

Powered by diesel inside -by Leopard

piotrus23 
vw na zawsze:)

Silnik: 2e plus,bmw
Wysłany: 2010-02-23, 18:16   

SotoM napisał/a:
a olej do silnika wlewasz przez korek czy miarką oleju... :-| chłopie ogarnij się...
Cytat:
trzeba opatrzeć zewnętrzny mechanizm zmiany biegów, w pierwszym rzędzie tulejkę przednią od wałka zmiany biegów i kulkę wałka zwrotnego
dobra uwaga...
kazdy ma swoje metody ja amiast srac sie z jakimis korkami odkrecam czyjnik wlewam i jakos nik nie narzeka!trzeba sopbie ułatwiac prace i nikt mi nie powie ze przez to ze wleje olej przez czujnik cos sie stanie!

tomekp7 
golfIII

Silnik: 1.8 gt
Wysłany: 2010-02-24, 19:54   

wczoraj dolalem oleju a dzis troche pojezdzilem i jak narazie 5 wchodzi elegancko wielkie dzieki za pomoc dla wszystkich

MLECZYK06 

Silnik: 1.9 GT TDI
Wysłany: 2010-03-17, 01:17   

tak juz po temacie . ja tez zawsze olej do skrzyni wlewałem przez czujnik i jest git //łatwo i szybko

Sivy 
GT Special

Silnik: ABS
Wysłany: 2010-03-17, 01:38   

tomekp7, zalej skrzynie swiezym olejem.

clive120 

Silnik: golf TDi
Wysłany: 2010-05-02, 08:47   

witam ja sie podlacze pod temat. poniewaz moj problem jest taki. nie moze wrzucuc biegu pierwszego i wstecznego. tzn ciezko wchodza te dwa biegi. wiem ze bede musial wymienic cos w skrzyni pod maska silnika jest tam taki mechanizm odpowiadajacy za zmiane przelozen. znajduje sie on nad sprzynia z taka lapo biegów. czy cos w tym stylu. jak nazywa sie ko cale urzadzenie. czy ktos wie gdzie moze kupuc cos takiego. link do zdjecia http://www.fotosik.pl/pok...c046da648.html. zaznaczylem zółtym kwadratem. Wiem ze sa tam jakies tuleje i sa one tybite. acha kiedy wsadze sprzeglo do konca to za pierwszym razem biegi wchodza ciezko (mowa tu o pierwszym i wsteznym) kiedy trzymam sprzeglo caly czas to biego pozniej juz sie nie zacinaja. Kto pomoze

Bradley 
klekleklekleklekle

Silnik: 1.9TDI 1Z
Wysłany: 2010-05-02, 09:01   

To cale to wybierak z ciezarkiem wyrownowazajacym. No i jest tam jeszcze czujnik wstecznego.
Zainteresowalbym sie jednak ruchem linek.

btw. jak wlac olej do skrzyni w TDI przez czujnik biegu wstecznego? Przeciez ten czujnik to metalowa tuleja z wytloczeniem i jak wybierak idzie do gory to wytloczka spotyka sie z bolcem, jest przejscie i czujnik ma sygnal.
P.S. Co powiecie na lanie z gory przez impulsator?

Czy korek wlewowy jest przy lewym nadkolu? I jak to nalac jak nie mam szprycy.

SotoM 
POMOCNIK
Leopard'a

Silnik: AFN -w A4
Wysłany: 2010-05-03, 08:59   

clive120, nie kombinuj z wybierakiem. identyczny problem miałem. zmień olej w skrzyni... gubią sie biegi R i 1 - tez kombinowalem z wybierakiem... 400zł w niego wrzuciłem i ciagle był problem - zmieniłem olej w skrzyni problem znikł - nalałem Castrola EP80 - 80W90 GL-4.
Bradley napisał/a:
jak wlac olej do skrzyni w TDI przez czujnik biegu wstecznego? Przeciez ten czujnik to metalowa tuleja z wytloczeniem i jak wybierak idzie do gory to wytloczka spotyka sie z bolcem, jest przejscie i czujnik ma sygnal.
P.S. Co powiecie na lanie z gory przez impulsator?

Czy korek wlewowy jest przy lewym nadkolu? I jak to nalac jak nie mam szprycy.
nie rób scen... korek wlewowy masz koło rozrusznika na korpusie srodkowym... do czego ci szpryca - 50cm węża ogrodowego,lejek z kuchni i wlewasz olej do skrzyni bez problemu...
przestańcie sie osmieszac z metodami wlewania uleju przez czujniki. dopiepszysz za duzo oleju a potem biedziecie pisali posty ze wam uszczelniacze wywala i od czego to moze byc... :orany: