Silnik: 1.9TDI Pomógł: 1 raz Wiek: 23 Dołączył: 04 Sie 2009 Posty: 56 Skąd: olsztyn
Wysłany: 2012-02-08, 19:36 Nie chcą wskakiwać biegi 1z 90koni
Hej mam taki problem z biegami, że nie mogę ich wrzucić tzn, wydaje mi się że jest problem nie ze skrzynią a coś z cięgnami, biegi są bardzo nie precyzyjne i muszę ich szukać, jak już wrzucę to nie zgrzyta i normalnie jedzie, co tam mogło się popsuć? może coś przesmarować? Drugie moje pytanie to jaki olej do skrzyni i ile go kupić?? i jak wymienić, jak wyjmowałem rozrusznik to widziałem w połowie skrzyni taki dość spory korek na imbus a na dole klapka na dwie śruby chyba 6 z logiem VW czy to tam mam spuścić a górą nalać czy się mylę? Z góry dzięki za pomoc
Silnik: 1.9TDI Pomógł: 1 raz Wiek: 23 Dołączył: 04 Sie 2009 Posty: 56 Skąd: olsztyn
Wysłany: 2012-02-08, 20:33
co do wymiany oleju w skrzyni to moja jest jakby inna, juto wjadę na kanał i zobaczę, a co do tematu ze złamaną częścią u mnie jest wszystko całe, a dalej nie wiem czemu mi biegi tak haczą
Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 41 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1068 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2012-02-09, 09:07
A jak biegi wchodza na wylaczonym silniku?
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Wysłany: 2012-02-09, 13:32
wydaje mi się, że na zgaszonym silniku to biegi wchodzą w miarę, a na zapalonym to już nie precyzyjnie, a o szybkiej zmianie biegów to można zapomnieć. Mam nadzieję że to nic poważnego jest.
Silnik: 1.9TDI 1Z Pomógł: 41 razy Wiek: 26 Dołączył: 15 Maj 2009 Posty: 1068 Skąd: Bielsko-Biała / Katowice
Wysłany: 2012-02-12, 11:15
GOLF III 1.8GT napisał/a:
slavwek.ie napisał/a:
płyn hamulcowy
Tak, bo wysprzeglik hydrauliczny jest zasilany z tego samego zbiorniczka co uklad hamulcowy.
To jeszcze jedna sprawa. Jak biegi wchodza gdy przed zmiana biegu powciskasz kilka razy pedal sprzegla i pozniej wrzucisz bieg? Jesli bedzie wchodzilo dobrze to masz do odpowietrzenia wysprzeglik, a jak nie pomoze to do wymiany (zapowietrza sie).
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0