Wysłany: 2012-01-20, 15:47 Inna skrzynia do 1.9 td AAZ
Witam, nie znalazlem podobnego tematu wiec zapytam sie tu.
Czy jest mozliwosc wstawienia do golfa 1.9 td aaz innej skrzyni z dluzszym przelozeniem niz fabryczna?
I czy jest szansa ze walek z trybami wstecznego biegu ze skrzyni od golfa mk2 1.3 benzyna bedzie taki jak w fabrycznej skrzyni AAZ czy bedzie mniejszy?
Pytam sie bo padl mi wsteczny odglosy ewidentnie wskazuja na wytarcie lub skruszenie kilku zabkow z trybu.
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4017 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2012-01-22, 15:15
w td z tego co wiem był tylko 1 skrzynia.
co do pyt 2 nie uzyskasz tu odp. jedyne zeby sie dowiedziec to zdemontowac obie skrzynie i sprawdzic/pomierzyc...
ale watpie poniewaz w dizlu jest inna skrzynia i w mk2 1,3 takze jest inna skrzynia wiec mysle ze odrazu daj sobie siana i szukaj drugiej skrzyni - z gwarancja i po regeneracji... znajomek kiedys taka kupił na allegro i jezdzi juz 2gi rok.
Co do skrzyni z mk2 to tylko tak z ciekawosci sie pytalem a noz widelec teraz skladam kase bo znow grubsza inwestycja Dobrze ze z wymiana nie jest az tyle roboty ;D
Bieg wsteczny w tdi siada w golfach bardzo często sam to przerabiałem i znam kilka osób które wymieniały skrzynie bo wsteczny padł ale koszt nie jest wielki 300 400pln za dobrą uzywkę
Juz po krzyki dorwalem za 200zl w zaj stanie 20 km od domu
W sobote sobie zalozylem i smiga jak ta lala jestem bardzo zadowolony bo nie moglem znalezc w okolicy zadnej do mojego modelu a jak byla to 400 zl
A do aaz pasuje prawie kazda skrzynia z silników benzynowych 1.6 1,8 mk2
ważne jest oznaczenie tej skrzyni... wtedy bedzie wiadomo jak na niej bedzie jezdzil diesel
A do aaz pasuje prawie kazda skrzynia z silników benzynowych 1.6 1,8 mk2
ważne jest oznaczenie tej skrzyni... wtedy bedzie wiadomo jak na niej bedzie jezdzil diesel
a z mk3 jaka by tu skrzynia pasowała z dłuższymi przełożeniami? bo mi idzie tylko do 160km/h
jak tu tak czytałem ludzie piszą ze skrzynia z TDI pasuje .. ale cos mi tu nie gra. xd Bo tez gdzieś wyczytałem ze tdi ma .. hydrauliczne sprzęgło? ;d i jak to ma grać? Nie znam sie na tych sprawach wiec się nie śmiać ; ))
Tez coś u mnie z dłuższym przełożeniem by się przydało .. ;d Bo te co tutaj wkładali .. to chyba do Ciągnika jakiegoś były produkowane ;D 1.. prawie nie potrzebna ; D A tak nawiasem.. Bussy a Gofry TD maja te samą skrzynie? [ na logikę tak.. ale ;D ]
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4017 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2012-02-24, 23:00
skrzynie mogły byc te same w t4 z motorem 1.9 ale napewno inne były flansze na pólosie napedowe.
tak skrzynia tdi pasuje ale za tym trzeba inne rzeczy takze zmieniac. układ sprzegła , pedały , uklad sterowania biegami...
skrzynie mogły byc te same w t4 z motorem 1.9 ale napewno inne były flansze na pólosie napedowe.
tak skrzynia tdi pasuje ale za tym trzeba inne rzeczy takze zmieniac. układ sprzegła , pedały , uklad sterowania biegami...
i wlasnie to mi chodziło z sprzęgłem mi cos nie pasowało ; ) Dzieki.
a poradzicie cos z sensem co mozna tutaj założyć ? : D