Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Gdzie wlew oleju.
Witam wiem ze podobny temat już się pojawiał, ale moja szkrzynia jes troszkę inna. Mam wybierak u dołu i tą wajch od sprzęgła na gurze a nie jak zauwarzyłem w innych skrzyniach z przodu.Posiadam silnik 1.4 rok prodykcji 1993. I moje pytanie gdzie w tej skrzyni jest wlew oleju
. Jeśli ktos wie to proszę o pomoc i z gury dzieki. 

-

Tomuś - Badacz tematu
masz zwykłą skrzynie biegów najzwyklejszą bez hydrałliki i jakis dziwnych systemów wysprzeglania na łożyskach
mam identyczną
i teraz wlew jest obok lewej półosi a spust ponizej
ale tam braku dużego imbus chyba 24 jeśli sie nie mylę i uważaj z dociąganiem tych korków bo tam jest gwint witw orta to taki który jest stożkowy i im mocnice wkręcasz go tym bardziej rozpycha otwór
i uważaj zęby skrzyni nie rozłupać
nie dociągaj na chama tylko z czuciem
a olej tylko pełen syntetyk może być mobil 1 do skrzyń automatycznych i wspomagań kierowniczych
mam taki i pięknie sie sprawuje
mam identyczną
i teraz wlew jest obok lewej półosi a spust ponizej
ale tam braku dużego imbus chyba 24 jeśli sie nie mylę i uważaj z dociąganiem tych korków bo tam jest gwint witw orta to taki który jest stożkowy i im mocnice wkręcasz go tym bardziej rozpycha otwór
i uważaj zęby skrzyni nie rozłupać
nie dociągaj na chama tylko z czuciem
a olej tylko pełen syntetyk może być mobil 1 do skrzyń automatycznych i wspomagań kierowniczych
mam taki i pięknie sie sprawuje
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
- dziabi3
- Members
Ja podepne si pod temat by nie zasmiecac. Mozna kupic taki korek wlewu?? Moj sie strasznie zmasakrowal przy odkrecaniu i nic juz z niego nie bedzie 

- luckystrike
- Berbeć
luckystrike napisał(a):Ja podepne si pod temat by nie zasmiecac. Mozna kupic taki korek wlewu?? Moj sie strasznie zmasakrowal przy odkrecaniu i nic juz z niego nie bedzie
No naj prędzej to trzeba szukać gdzieś na szrocie. Ale spytać w sklepie też nie zaszkodzi

-

Tomuś - Badacz tematu
dzieki chłopaki
jednak ASO, w zadnym sklepie nie mozna bylo dostac a chyba pol trojmiasta obdzwonilem. Dostalem w koncu w serwisie w Gdyni. 30 zeta sobie zazyczyli
a na dodatek korek wlewu zamiast na imbus byl na gwiazdke 
jednak ASO, w zadnym sklepie nie mozna bylo dostac a chyba pol trojmiasta obdzwonilem. Dostalem w koncu w serwisie w Gdyni. 30 zeta sobie zazyczyli
a na dodatek korek wlewu zamiast na imbus byl na gwiazdke 
- luckystrike
- Berbeć
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów