Witam. Mam problem ze swoim golfikiem. Mianowicie cos strasznie stuka gdy puszczam gaz bądź wrzucam na luz. Gdy autko ciągnie jest ok stuków brak. Natomiast gry tylko puszcze gaz coś bardzo zaczyna pokutować gdzies tak jakby z okolic skrzyni biegów (mogę się mylić). Myślałem że to przegub zewnętrzny ale to by przy skręcaniu stukało a tu nie ma znaczenia czy skręcam czy jadę prosto. Może to być przegub przy skrzyni?
P.S. Ostatnio wjechałem na krawężnik i lekko zaryłem kolektorem może to mieć jakiś związek ?
Jeżeli był już taki temat to proszę o linki ale ja nic nie mogłem znaleźć.
help
_________________ ....::::VW - The Best Forever::::....
Dawidek, skrzynia pada niestety - u mnie było to samo, jak jechałem było ok jak puszczałem gaz to takie tyrkotanie było - aż w końcu most w skrzyni się zablokował i rozerwało skrzynie na pół - 90% masz to samo - a przyczyną byli to ze przedni właściciel nie sprawdzał stanu oleju, zmiana oleju a nawet dolanie oleju nic ci nie pomoże - no może pomoże na kilka chwil z jazdy i dalej będzie to samo
Dawidek, niestety no to wychodzi ze masz tak jak ja miałem problemy ze skrzynią ... ale od razu nie kupuj skrzyni, najpierw sprawdź stan oleju, jak za mało to dolej, i obserwują ją może pomoże a jak nie to skrzynia do wymiany - nie baw się w naprawy bo to cie drogo wyniesie
Ale z drugiej strony napisałeś ze zaryłeś podwoziem o krawężnik - możliwe ze układ wydechowy wygiął sie lub spad z uchwytów gumowych , i przy jeździe możne ci obijać o podwozie auta - jak masz możliwość do auto na kanał i sprawdź to
A biegi Ci wchodziły normalnie? bo ja różnicy nie widzę żeby inaczej wchodziły odkąd zaczeło pukać. Łudzę się że to nie skrzynia... choć przyznam się że oleju to nikt tam chyba od nowości nie wymieniał
_________________ ....::::VW - The Best Forever::::....
Tak wszystko wchodziło idealnie tylko te tyrkotanie było cały czas podczas jazdy
Jak jest skrzynia w dobrym stanie to olej 75w/90 a jak już w gorszym to lepiej dać 80w/90
Silnik: 1,4 lpg Pomógł: 3 razy Wiek: 21 Dołączył: 23 Lis 2008 Posty: 92 Skąd: nowy sącz
Wysłany: 2010-04-25, 20:09
Ale jeżeli na postoju nic się nie dzieje to w sumie jeszcze nie jest przesądzone, że to skrzynia bo skrrynia terkocze też na postoju. Wjedź gdzieś na kanał odpal silnik i niech ktoś probuje Ci lekko ruszać na ręcznym a Ty nasłuchuj pod spodem może to nie skrzynia tylko przegub albo jeszcze coś innego...
Dodano: 2010-04-25, 20:11
przy wewnętrznych przegubach często odkręcają się śruby sprawdź
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum