art1809, swiszczeniem na 5tym biegu za bardzo sie nie przejmuj. juz to kiedys gdzies o tym pisałem... to swiszcza tryby 5go biegu - olej nic na to nie poradzi.
co do terkotania - łozyska na wałku głównym w skrzyni. i to wszystko.
Silnik: 1,4 lpg Pomógł: 3 razy Wiek: 23 Dołączył: 23 Lis 2008 Posty: 87 Skąd: nowy sącz
Wysłany: 2010-04-15, 07:31
Czyli co mam się nie przejmować? Najbardziej słychać te odgłosy na 2 i 5 biegu. Dawniej wszystko było ok i nic nie świszczało ani nie terkotało, a teraz mnie to poprostu i boję się, że może mi się coś rozlecieć na środku drogi i wtedy laweta, a tego bym nie chciał. Zastanawiam się nad naprawą lub też wymianą ale z tego co wiem to wymiana tych łożysk nie bardzo się opłaca, lepiej całą skrzynię wymienić. Co radzicie? Macie może jakąś skrzynię w przystępnej cenie? I jeżeli ktoś jest z mojego regionu to może zna jakiegoś dobrego i taniego machera bo samemu to chyba byłby problem raczej?
Dodano: 2010-04-18, 00:26
No i wszystko się już wyjaśniło. Tydzień czasu po wymianie oleju i dziś ledwo dowlokłem się do domu skrzynia padła. Jak nie musicie to nie wymieniajcie oleju w skrzynii!!!!!!!!!!!!!!