Silnik: 1,4 AEX Tylko... ;/ Pomógł: 3 razy Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 263 Skąd: N.D.M
Wysłany: 2011-12-24, 19:06 Dziwne drgania przy gwałtownym ruszeniu
Witam, gdy zaczynam ruszać (troszeczkę szybciej puszczę sprzęgło) w samochodzie pojawiają się wibracje tylko na czas ruszenia z miejsca, potem już ok.Sprzęgło czasami jakoś inaczej reaguje.(bierze raz niżej raz wyżej) Linkę mam z ręczną regulacją. Dodam że pozostałe biegi wchodzą bez zarzutu. Czyżby to sprzęgło?
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2011-12-24, 21:19
Bonix, można ale trzeba mieć wprawną osobę do pomocy - przy szarpaniu silnikiem wyczuje się czy luzy są nadmierne, albo inne auto do porównania. Ja jestem właśnie po wymianie (taki objaw jak u Ciebie miałem i to sugeruje przednią poduszkę). Poduszka przednie Lamfordera 85 zeta , po wymianie jest spokój. Ale może to być też sprzęgło, po prostu potrzeba kogoś z wprawą do oceny opisać to ciężko
Faktycznie, o poduszkach zapomniałem, jak nie masz nikogo do pomocy, to wejdź pod samochód i zobacz stan tych poduszek może zlokalizujesz te uszkodzenie