Silnik: A4 Avant AFN Pomógł: 19 razy Wiek: 23 Dołączył: 12 Sie 2008 Posty: 466 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2008-08-17, 10:46 dziwne drgania na sprzęgle
Tydzien temu kupilem sobie golfa II 1.9D zauwazylem ze zezeli przy jedzdzie poloze lekko noge na pedał sprzędła to czuje drgania. Dodam jeszcze ze sprzeglo chodzi tak jak powinno. Czy sprzęgło się juz konczy, czy to wina czegos innego? Proszę o pomoc
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4017 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-08-17, 10:56
nie. masz wszystko w porzadku.w dieslach tak jest. ja mam TDI i mam także to samo. nic z tym nie zrobisz. poprostu na pedale czuje sie prace silnika i skrzyni. nie przejmuj sie. to nie wina sprzegła bo jestm po wymianie sprzegła u siebie a po za tym jak kupiłem swojego golfa to tez to zauwazyłem. i jest to w każdym nawet w passacie czy polo czy jeszcze w czymś innym z silnikiem diesla który nie ma koła zamachowego tzw dwumasowego.
Silnik: A4 Avant AFN Pomógł: 19 razy Wiek: 23 Dołączył: 12 Sie 2008 Posty: 466 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2008-08-17, 12:09
ok dzieki za wyczerpującą odpowiedź od razu mi lepiej bo jak pomyslalem ze mam wyciagac skrzynie i wymieniac sprzeglo to wszystkiego mi sie odechciewalo Jeszcze raz dzięki