witam mam golfa 3 1.9 tdi 94r. mam taki problem dzisiaj kiedy wjezdzalem do spojej posesji zredukowalem na 2 weszla z pewnym oporem i kiedy chcialem zmienic bieg na 1 nie dalo ra tak jak bym wogule nie wcisnol sprzegl kiedy zgasilem silnik udalo mi sie zmienic na luz po czym odpalilem samochod wcisnolem sprzeglo i prubowalem wrzucic na 1 i nie dalo rady tak jak bym wogule nie nacisnol sprzegla czy ktos wie czym to moze byc spowodowane i jakie moga byc koszty naprawy z gory dzekuje za pomoc
biegi wchodza wszystkie ale jest tak jak bym nie mial wogule wcisnietego sprzegla
[ Dodano: 2008-05-18, 18:17 ]
tzn nie wrzucalem biegow jak silnik byl wlonczony bo bym sobie skrzynie popsul ale prubowalem to bylo sluchac typowy zgrzyt jak bym nie mial sprzegla wcisnietego
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4017 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-08-02, 13:28
dominbmx, najprawdo podobnie strzelił ci siłownjik sprzęgła. - a pedał sprzęgła jest normalny pracuje?? równo stoi z pedałem hamulca?? popatrz pod maską przy skrzyni przy wybieraku jak sa linki zamocowane czy nie pękło ci mocowanie linki która jest przymocowana do takiego plastikowego ramienia. mogło ci to peknąć to wtedy nie powinieneś mieć 1 i 2go biegu i 5tki z tego co pamietam bo to własnie u mnie jakiś czas temu pekło... sprawdx na spokojnie pomacjaj...