jak w temacie podczas ponownej zmiany gałki przy skręcaniu wymsnoł się klucz coś trzasło jak się pytałem znajomego mówił ze to jakiś plastikowy bolec gałka obraca się 360 stopni biegi nie wchodzą precyzyjnie ... jaki byłby koszt takiej wymiany ?
pewnie tak ma to takie dwa bolce blokujące ruchy gałki na boki ile by kosztowało coś takiego z wymiana u mechanika ? Poldek i jak fachowo nazywa się ta cześć bo na allegro nie mogę znalesc
Silnik: 1.8 /ADZ + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 26 Mar 2011 Posty: 398 Skąd: śląsk
Wysłany: 2011-12-14, 21:10
kzk7652 napisał/a:
pewnie tak ma to takie dwa bolce blokujące ruchy gałki na boki ile by kosztowało coś takiego z wymiana u mechanika ? Poldek i jak fachowo nazywa się ta cześć bo na allegro nie mogę znalesc
sam też byś wymienił, polecam robote z kanału, trzeba ściągnąć osłony termiczne, rozkręcic wydech pod lewarkiem, w sumie robota łatwa aczkolwiek niecierpliwi mogą cos urwac ew. połamać
Silnik: 1.8 /ADZ + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 26 Mar 2011 Posty: 398 Skąd: śląsk
Wysłany: 2011-12-14, 21:24
kzk7652 napisał/a:
koszt wymiany tego będzie do 100 zl
ciężko powiedzieć, ja bym to za 50 (+ 20 części) wymienił ale inny powie ze za drobne z tym bawił sie nie będzie , myśle że tak zależy na kogo trafisz.