mam problem z moją skrzynią mam golfa 1.9TDI 1Z i mam problem z biegami, czasem w ogóle nie mogę 1 wbić jest ogromny opór którego nie d się pokonać reszta biegów też dość ciężko wchodzi najgorzej jest z 1 i wstecznym, nie wiem co z olejem w skrzyni bo nigdy go nie sprawdzałem.
krysiakwrc, zrób jak ci mówie bo miałem identycznie a patentów różnych natworzyłem co przyszło mi do głowy a lekiem okazał sie olej. wymieniłem na 80W90 castrola EP80 . oryginalny olej pomógł na 2 tygodnie i problemy wróciły. juz bedzie rok jak jeżdzę na 80W90 i biegi pracuja jak malina, wsteczny pięknie sie zapina łagodnie bez zgrzytów i mogę go wrzucić nawet jak jeszcze auto sie pomału toczy - kiedyś było to nie realne a wrzucanie 1ki to myslałem ze wyjdę z siebie i stanę obok i czasami trujka mi sie zapinała... a mówie olej okazał sie lekiem.
a jakby syntetyka wlał to nie lepiej ja mam właśnie to samo i mnie denerwują te biegi jak nie wiem. też wymienie olej i zobaczymy co z tego będzie. temat pewnie był ale napisz ile tego oleju musze mieć do 1.9 tdi 1z
Do 1Z powinny wejść 2 litry (informacja podana w ASO), olej też chyba najlepiej tam kupić, wychodzi nawet taniej niż np Castrol kupowany w sklepie czy na allegro.
czasem w ogóle nie mogę 1 wbić jest ogromny opór którego nie d się pokonać reszta biegów też dość ciężko wchodzi najgorzej jest z 1 i wstecznym
U ciebie może być też problem z wybierakiem, sprawdź czy pod maską z wybierakiem jest OK. Miałem u siebie tak że było wszytko poluzowane i ciężko wchodził wsteczny, albo zamiast wstecznego wchodziła 1 , no i pozostałe biegi wchodziły z oporem Przyjrzyj poniższy temat może pomoże:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum