Koledzy tak jak w temacie mam problem z biegami, mianowicie złamał mi się traki kawałem metalowej łapy w mechanizmie biegów a dokładnie w elemencie do ktorego podłanczane są lin ki od lewarka a który wchodzi w skrzynię biegów.
Mechanik powiedział ze to wybierak ale ja nigdzie na necie takiego nie widziałem, a co najgorsze powiedział że mi to wymieni jak mu załatwie tę cześć.
Teraz jestem w kropce bo nie wiem jak to fachowo się nazywa, gdzie to można dostać i czy jest coś takiego sprzedawane.
Proszę o pomoc i jakieś porady a najlepiej jak by ktoś mia coś takiego na zbyciu do dizla 1.9TDI z 97roku.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
michalr1986, jak przebijesz opone to wymieniasz cale kolo z felga czy tylko opone?
Element 44??
Numer: 1h0711051b
40costamcostam zl.
Wymiana 20min pod blokiem.
michalr1986 napisał(a):kawałem metalowej łapy w mechanizmie biegów a dokładnie w elemencie do ktorego podłanczane są lin ki od lewarka
Element 44??
Numer: 1h0711051b
40costamcostam zl.
Wymiana 20min pod blokiem.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
- Bradley
- Fanatyk
kolego urwany mam element 52. a wiesz gdzie moge dostać oznaczenia do tej fotki bo bardzo mi pomaga.
-

michalr1986 - Czytacz
-

SotoM - Members
- Rocznik: 2007
- Silnik: BRD
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
michalr1986, jesli masz urwane 52 to jest to ciezarek wyrownowazajacy i nie ma absolutnie nic do tego czy biegi dzialaja czy nie. Ja akurat sie go pozbylem bo wlasnie przez niego zlamala mi sie dzwignia (44) poniewaz ciezarek haczyl o przewody wody (mam webasto). Biegi wchodza tak samo jak z zamontowanym ciezarkiem.
Sadze, ze jednak zlamalo sie 44 a 52 to trzymasz w rekach o tak
(a raczej 52 wkrecone w urwane 44)

Sadze, ze jednak zlamalo sie 44 a 52 to trzymasz w rekach o tak
(a raczej 52 wkrecone w urwane 44)

VW Vento 1.9TDI 1Z ++
- Bradley
- Fanatyk
Wczoraj wieczorem rozebrałem ten mechanizm i po bliższych oględzinach wychodzi na to że kolego bradley masz racje to ten element. Dowiadywałem się dzisiaj o niego ale szroty w warszawie nie mają takiej części a inter cars i tym podobne mają ale czas oczekiwania dwa tygodnie, Dopiero znajomi z wołomina załatwili mi to będę ją miał pod koniec tygodnia.
-

michalr1986 - Czytacz
michalr1986, jedz do ASO. Bedziesz mial tego samego dnia albo nastepnego. Koszt na prawde niewielki, na szrotach wiecej beda chcieli za uzywke a i watpie ze beda chcieli sprzedac oddzielnie. PEwnie wcisna caly wybierak.
W 44 mocowana jest linka ktora odpowiada za przod-tyl a do 49 linka ktora odpowiada za ruchy lewarka na boki.
W 44 mocowana jest linka ktora odpowiada za przod-tyl a do 49 linka ktora odpowiada za ruchy lewarka na boki.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++
- Bradley
- Fanatyk
Koledzy cześć jest zamowiona w servisie vw koszt jej to 53zł i na terenie warszawy czas oczekiwania na nią to 7 dni moja na szczęście będzie już jutro. Jak zamontuje to napisze jak poszło. Dzięki wielkie za pomoc i wszelkie podpowiedzi,
-

michalr1986 - Czytacz
• Strona 1 z 1
Powrót do Napęd i skrzynia biegów