Witam mam problem w Golfie 3 1.9 TDI GT 90km
Problem polega na tym że jak jadę na zimnym silniku i dodam gazu na biegach 4 lub 5 auto idzie ok ale gdy jade na rozgrzanym silniku i daje te biegi to obroty rosną a prędkość stoi
na biegach 1 , 2 ,3 nic ciągnie auto normalnie co to może być
Po pierwsze to nie biegi się ślizgają tylko sprzęgło. Starte koła zębate w skrzyni się rzadko zdarzają, a poza tym słyszałbyś dźwięk śrubokręta wsadzonego w elektryczną temperówkę. Wymiana kompletu sprzęgła i po sprawie. Na niższych biegach na razie nie czujesz bo opory są mniejsze (chociaż próba spalenia gumy na 1-dynce raczej też ci nie wyjdzie). Polecam google lub szukajkę (tysiące razy wałkowane), a temat do kosza.
Silnik: TDI AFN ++ Pomógł: 32 razy Wiek: 27 Dołączył: 15 Mar 2008 Posty: 1401 Skąd: Lidzbark Warmiński
Wysłany: 2011-11-25, 11:16
od spodu skrzyni jest taka blaszka- odkręć jąi oblukaj czy nie matam oleju, powinno być sucho, jeżeli wymieniałeś tarcze sprzegla a nadal sie ślizga to cos jest nei tak- może oliwa przedostaje ci sie do skrzyni i tarcza sie ślizga bo jest zaoliwiona?- aby to napawicniestety konieczne jest wyjecie skrzynki i wizualnieoblukac co ją boli.
_________________ Zapraszam do obejrzenia mojego "ARL"-a;-)
Zauważyłem ze na zimnym silniku czasem na 2 i 3 bieg jakby sie slizga (jak by do konca nie wszedl),daje gazu ale dziwnie chybocze cos jak by byl na luzie .
Co to moze byc? boje sie ze to moze poczatek smierci skrzyni biegow albo sprzegla;/ droga pewnie taka zabawa?