Pierwsze co zrob to umyj golfa i pokaz jak to wyglada... ale ja bym wolal zrobic przeszczepp ... nowe wstawic ale najpierw trzeba zobaczyc moze te Twoje sa do uratowania
Jeśli środkowe warstwy progu są nie zniszczone to można spokojnie spawać. Umyć wyczyścić, wyciąć zainfekowaną blachę i naprawić. Nałożyć grubo masy uszczelniającej nałożyć baranka i gitara
Silnik: 1.6 ABU Pomógł: 5 razy Wiek: 26 Dołączył: 20 Mar 2008 Posty: 400 Skąd: Medyka
Wysłany: 2009-03-18, 18:31
kupujesz np z tej aukcji http://www.allegro.pl/ite...zwi_okazja.html
idziesz do warsztatu pytasz się ile chcą za robociznę mi krzyknęli 300zł
+ malowanie 100zł za stronę więc jak łatwo policzyć przypuszczalny koszt to :
102 zł(+przesyłka) +300 + 200 = około 700zł
Silnik: 1.4 ABD + NOS Pomógł: 16 razy Wiek: 42 Dołączył: 10 Wrz 2007 Posty: 535 Skąd: ewewefwef
Wysłany: 2009-03-19, 18:33
ja bym nie kupował nowych progów
tylko wyciął równo te zgnite do Lini i wspawał blachę do Lini zgrzewy i od lini zgrzewy w kierunku podłogi
a zamiast zgrzewu ponawiercał i pospawał wcześniej wszystko smarując smarem miedziowym by uniknąć korozji potem konserwacja baranek bolsa i od środka wosk do profili zamkniętych blosa
oczywiste wszystko malowane czym sna epoksydzie i na to lakier w spraju i wsio
ja tak robiłem ale w jednym miejscu i na odcinku 5 cm i pięknie wyszło i zakonserwowane konkretnie